CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια Κρασνοντάρ και Λειψία

Ο Ντάνι Όλμο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τη Λειψία στην Τουρκία κόντρα στην Μπασακσεχίρ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League
Ο Ντάνι Όλμο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τη Λειψία στην Τουρκία AP IMAGES

Η Κρασνοντάρ με χρυσό σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ επικράτησε με 1-0 της Ρεν και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ η Λειψία επιβλήθηκε με 3-4 της Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία.

Από την αρχή του αγώνα η Λειψία ήταν εκείνη που απειλούσε περισσότερο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί το έκανε όμως ο Σκρτελ για αυτούς. Στο 26' ο Σάμπιτζερ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας της Μπασάκσεχιρ.

Τυχερό ήταν και το δεύτερο τέρμα των Γερμανών. Σε προσπάθεια του Φόρσμπεργκ μέσα στην περιοχή η μπάλα κόντρα σε αμυντικό και στρώθηκε ιδανικά στον Μουκιέλε ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 στο 43'. Εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι αποδείχτηκε ότι είχαν άλλη άποψη.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με υπέροχη κομπίνα σε κόρνερ ο Βίτσκα βρήκε τον Καχβετζί και εκείνος με ωραίο σουτ μείωσε σε 1-2.

Το ματς έγινε ακόμα πιο ανοικτό στη συνέχεια και παρά το γκολ του Όλμο στο 66' οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 2-3 ξανά με τον Καχβετσί στο 72'.

Ο Τούρκος μέσος πάλευε μόνος του για την ομάδα του και έκανε το 3-3 στο 85'. Αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ συμπληρώνοντας χατ τρικ με τα τρία τέρματα να είναι όλα εκτός περιοχής!

Στα τελευταία λεπτά η Λειψία βγήκε μπροστά πίεσε και δικαιώθηκε. Ο παραλίγο μοιραίος Σόρλοθ ήταν εκείνος που τελικά σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό 3-4.

Μπασάκσεχιρ: Γκιουνόκ, Ραφαέλ, Πονκ, Σκρτελ, Μπολινγκόλι, Βίσκα, Οζκάν, Καχβετσί, Τουρούτας, Μπα, Γκουλμπράντσεν

Λειψία: Γκουλάτσι, Μουκιελέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνο, Αϊνταρά, Ζάμπιτσερ, Όλμο, Καμπλ, Φόρσεμπεργκ, Πούλσεν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπασάκσεχιρ - Λειψία 3-4 (45+3', 72', 85' Καχβετσί / 26' Σάμπιτζερ, 43' Μουκιέλε, 66' Όλμο, 90+2' Σόρλοθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, Cosmote Sport 2 HD)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

2. Λειψία 9

3. Παρί Σεν Ζερμέν 6

4. Μπασάκσεχιρ 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λειψία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ

ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

Στη Ρωσία είχαμε ένα παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να την μετουσιώσουν σε γκολ.

Το σουτ του Ινού στο 16 έδιωξε εντυπωσιακά ο Σαφόνοφ, στο 44' ο Μπουριζό δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρώσο τερματοφύλακα. Η καλύτερη στιγμή της Κρασνοντάρ ήρθε στο 37' όταν ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαλίν.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 71' ο Μαρτίνοβιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μπεργκ κατάφερε να βγάλει εκτός φάσης τον Ντα Σίλβα και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το τελικό 1-0.

Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Ραμίρες, Πανταλεάο, Μαρτίνοβις, Σμολνίκοφ, Φιλένα, Γκαζίνσκι, Βάντερσον, Καμπελά, Κλάεσον, Μπεργκ

Ρεν: Σαλέ, Τραορέ, Ντα Σίλβα, Νιαμσί, Τρουφέρ, Ντόκου, Καμαβινγκά, Εν΄Ζοζί, Σιλικί, Μπουριζό, Ουνού

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κρασνοντάρ - Ρεν 1-0 (71' Μπεργκ)

22.00 Σεβίλλη - Τσέλσι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 10

2. Σεβίλλη 10

3. Κρασνοντάρ 4

4. Ρεν 1

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8/12)

Ρεν - Σεβίλλη

Τσέλσι - Κρασνοντάρ


TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ