CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ξεκίνημα με διπλά για Γιουβέντους και Μπριζ

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν
Γιουβέντους πανηγυρικό AP IMAGES

Γιουβέντους και Μπριζ ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Champions League με νίκες εκτός έδρας κόντρα σε Ντίναμο Κιέβου και Ζενίτ αντίστοιχα. Η "Γιούβε" είχε ως πρωταγωνιστή τον Μοράτα που πέτυχε και τα δύο γκολ ενώ οι Βέλγοι πήραν το τρίποντο στις καθυστερήσεις με το γκολ του 19χρονου Ντε Κετελάρε.

Με δύο διπλά ξεκίνησε το Champions League για τη σεζόν 2020-21, καθώς Γιουβέντους και Μπριζ νίκησαν εκτός έδρας τη Ντινάμο Κιέβου και την Ζενίτ αντίστοιχα. Πρωταγωνιστής για τη "Γιούβε" ήταν ο Μοράτα που πέτυχε και τα δύο γκολ και ουσιαστικά έπαιξε και για τον Ρονάλντο που είχε μείνει στην Ιταλία, έχοντας διαγνωστεί με κορονοϊό.

Για την Μπριζ ο 19χρονος Ντε Κετελάρε στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση ήταν αυτός που έδωσε το τρίποντο με γκολ στο 93' της αναμέτρησης.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΜΟΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Στο Κίεβο η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά στο πρώτο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες που είχε με τους Κιέζα και Κουλουσέφσκι δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία των Ιταλών.

Στο δεύτερο μέρος η "Γιούβε" ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε μόλις 50'' μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους να σκοράρει με τον Μοράτα και να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους Ιταλούς να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα την ώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου είχε πάρει τη μπάλα στα πόδια της ήρθε το δεύτερο γκολ για την Γιουβέντους με την κεφαλιά του Μοράτα στο 84' και κάπου εκεί τελείωσε η αναμέτρηση.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούστσαμ, Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβάεφ (70' Ποπόβ), Μπουγιάλσκι (89' Γκαρμάς), Σιντόρτσουκ, Ντε Πένια (60' Ροντρίγκες), Τσιγκάνκοβ (71' Βέρμπιτς), Σαπαρένκο, Σουπραγιάγα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσεσνί, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι (19' Ντεμιράλ), Κιέζα, Μπεντανκούρ (79' Αρτούρ), Ραμπιό, Κουδράδο, Ράμσει (79' Μπερναρντέρσκι), Μοράτα, Κουλουσέφσκι (56' Ντιμπάλα).

ΜΕ BUZZER BEATER ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΜΠΡΙΖ

Στη Ρωσία η Ζενίτ υποδέχτηκε τη Μπριζ με το πρώτο μέρος να μην έχει να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο. Σε αντίθεση με το δεύτερο που είχε φάσεις, τρία γκολ και τους Βέλγους να φεύγουν με τη νίκη στο 93' της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 64' σε μια περίεργη φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα βγήκε άουτ, σουτ από πλευράς των Βέλγων που κόπηκαν πάνω στη γραμμή και πλασέ τελικά του Ντενίς που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχτηκαν ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Η ισοφάριση ήρθε με ένα τυχερό γκολ καθώς ο Λόβρεν έκανε ένα τρομερό σουτ η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του Χόρβατ και πήγε στα δίχτυα της ομάδας του.

Εν συνεχεία οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τον Χόρβατ όμως να λέει όχι σε αρκετές περιπτώσεις και να κρατάει μέχρι τέλους το 1-1 για τη Μπριζ.

Μάλιστα η ομάδα του Βελγίου στο 90+3' άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Βανάκεν να δίνει στον Βόμερ αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Ντε Κετελάρε ο οποίος από κοντά πλάσαρε στο ντεμπούτο του στο Champions League.

ΖΕΝΙΤ: Κερζακόβ, Καραβάεβ, Ραχίτσκι, Λόβρεν, Κρουγκόβοι, Οζντόεβ (88' Εροκίν), Μπάριος, Αζμούν, Κουζουάεβ (72' Γουέντελ), Ντριούσι (72' Μοστόβοβ), Τζούμπα

ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Μάτα, Μακέλε, Σόμπολ, Ρίκκα, Βόμερ, Ριτς, Βανάκεν, Ντιατά (78' Λανγκ), Ντενίς (82' Μπατζί), Ντε Κετελάρε

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΖΕΝΙΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ