CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Αταλάντα ακολούθησε Λίβερπουλ και Παρί στους "16"

Οι παίκτες της Αταλάντα πανηγυρίζουν το γκολ του Μουριέλ επί του Άγιαξ για την 6η αγωνιστική του Champions League
Οι παίκτες της Αταλάντα πανηγυρίζουν το γκολ του Μουριέλ επί του Άγιαξ AP IMAGES

Η Αταλάντα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Άγιαξ, πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο, και προκρίθηκε στους "16" όπου πέρασε επίσης η Λίβερπουλ παρά το ισόπαλο 1-1 στη Δανία με τη Μίντιλαντ και φυσικά η Παρί που επικράτησε 5-1 της Μπασακσεχίρ. (VIDEOS)

Η Αταλάντα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης από τον 4ο όμιλο του Champions League μαζί με την Λίβερπουλ αφήνοντας εκτός τον Άγιαξ. Οι Ιταλοί επικράτησαν 1-0 στην Ολλανδία του "Αίαντα" με τον Μουριέλ να πετυχαίνει το χρυσό γκολ έξι λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς και πήραν την πρόκριση τους "16".

Στην επόμενη φάση συνεχίζει φυσικά και η Λίβερπουλ παρά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μίντιλαντ (1-1) και η Παρί που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και κέρδισε με 5-1 την Μπασακσεχίρ στο ματς που ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ που πέτυχε χατ τρικ.

Ο ΜΟΥΡΙΕΛ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς ο Άγιαξ υποδέχτηκε την Αταλάντα και ήθελε μόνο τη νίκη για να πάρει την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές απουσίες αλλά προσπάθησαν να πάρουν το ματς. Οι φιλοξενούμενοι όμως έπαιξαν πολύ σωστά αμυντικά και κράτησαν το μηδέν στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν τις προσπάθειες τους για κάποιο γκολ, έφτασαν κοντά σε αυτό με τον Κλάασεν με τον Γκολίνι να σώζει την ομάδα του. Εν συνεχεία στο 80' ο Γκράβενμπερχ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πίεσαν ακόμα περισσότερο και με γκολ του Μουριέλ στο 85' πήραν τη νίκη που τους έδωσε και την πρόκριση.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Μαρτίνες (92' Τίμπερ, 96' Άλβαρες), Ταγλιαφίκο (64' Χούντελαρ), Κλάασεν, Λαμπιάντ (63' Εκελκάνμπ), Γκράβενμπερχ, Άντονι, Μπρόμπι (46' Πρόμες), Τάντιτς.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν-Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Γκόζενς (79' Παλομίνο), Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Γκόμες, Σαπάτα (79' Μουριέλ).


ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ

Στη Δανία η Λίβερπουλ που είχε ήδη περάσει στην επόμενη φάση έπαιξε με αρκετές αλλαγές και βασικό τον Κώστα Τσιμίκα κόντρα στη Μίντιλαντ με τους Δανούς να παίρνουν το 1-1 σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις πολλές αποφάσεις του VAR.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με το καλημέρα, πριν το πρώτο λεπτό με τον Σαλάχ να πιέζει, να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα. Οι παίκτες της Λίβερπουλ συνέχιζαν να απειλούν και να προσπαθούν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 61' της αναμέτρησης ο Κώστας Τσιμίκας αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σολτς που έκανε το 1-1.

Οι παίκτες της Μίντιλαντ βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Σολτς το οποίο ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ ενώ και η Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σκόραρε με το Μιναμίνο αλλά και το γκολ αυτό ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR για χέρι στην αρχή της φάσης.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (Μπρίαν Πρίσκε): Χάνσεν, Κουλς, Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο, Καγιούστε, Ονιένκα (63' Ίσακσεν), Εβάντερ (90' Μάντσεν), Ντρέγερ (76' Σίστο), Κάμπα (94' Πέιπφερ), Μαμπίλ (64' Άντερσον).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίλιαμς, Φαμπίνιο (46' Κουμέτιο), Τσιμίκας (61' Ρόμπερτσον), Κεϊτά (61' Χέντερσον), Κλάρκσον, Ζότα (87' Μανέ), Σαλάχ, Ορίτζι (71' Φιρμίνιο), Μιναμίνο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 13

2. Αταλάντα 11

3. Άγιαξ 7

4. Μίντιλαντ 2

ΠΕΝΤΑΡΑ Η ΠΑΡΙ

Στο παιχνίδι της Παρί με την Μπασακσεχίρ που διεκόπη την Τρίτη και συνεχίστηκε την Τετάρτη οι Γάλλοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ που πέτυχε χατ τρικ επικράτησαν 5-1 των Τούρκων.

Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ στο 21' με ωραία προσπάθεια και γκολ. Εν συνεχεία ο Βραζιλιάνος στο 38' έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του και στο 42' κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Εμπαπέ για το 3-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 50' ο Νεϊμάρ με όμορφο σουτ έγραψε το 4-0 . Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Τοπάλ στο 57'. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Εμπαπέ ολοκληρώνοντας μια όμορφη αντεπίθεση των Γάλλων.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Φλορέντσι (80' Πεμπελέ), Μαρκίνιος (67' Κέχρερ), Ντανίλο, Κιμπεμπέ (80' Ντιαλό), Μπάκερ, Βεράτι (80' Γκεγιέ), Παρέδες, Ραφίνια (46' Ντι Μαρία), Εμπαπέ, Νεϊμάρ.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνιόκ, Ραφαέλ (68' Γκιλιάνο), Πονκ, Τοπάλ, Καλντιρίμ (68' Εμπομπό), Οζκάν, Τεκντεμίρ (89' Τσαντλί), Καχβετσί, Γκίλμπραντσεν (80' Κάπλαν), Κριβελί (68' Μπα), Τουρούτζ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 12

2. Λειψία 12

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

4. Μπασακσεχίρ 3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΙΑΞ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ