CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Ματέου Λαόθ διαιτητής στον τελικό Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι

Referee Antonio Mateu Lahoz from Spain looks on during a group A match of the men's Olympic football tournament between Brazil and South Africa at the National stadium, in Brasilia, Brazil, Thursday, Aug. 4, 2016. (AP Photo/Eraldo Peres)
Referee Antonio Mateu Lahoz from Spain looks on during a group A match of the men's Olympic football tournament between Brazil and South Africa at the National stadium, in Brasilia, Brazil, Thursday, Aug. 4, 2016. (AP Photo/Eraldo Peres) @ 2016 ERALDO PERES/ASSOCIATED PRESS

Ο 44χρονος Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ επιλέχτηκε από την UEFA για να διευθύνει τον φετινό τελικό του Champions League που θα βρει αντιμέτωπες δύο αγγλικές ομάδες, την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι. Ο Γάλλος Τουρπέν στον τελικό του Europa.

H UEFA δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την έδρα του τελικού του Champions League που θα γίνει στις 29 Μαΐου και θα έχει αντιπάλους Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (το Πόρτο είναι το φαβορί για να πάρει το χρίσμα παίρνοντας τη θέση της Κωνσταντινούπολης), παρόλα αυτά το όνομα του άρχοντα της αναμέτρησης έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (12/5).

Αυτός θα είναι ο έμπειρος Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ, με τον 44χρονο Ισπανό να σφυρίζει για πρώτη φορά τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν θα σφυρίξει τον τελικό του Europa League που θα γίνει στις 26 Μαΐου στο Γκντανσκ της Πολωνίας, μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βιγιαρεάλ.

Ο Λαόθ, που είναι διαιτητής FIFA από το 2011, ήταν ο τέταρτος στον τελικό του 2019 στην Μαδρίτη με αντιπάλους τις Τότεναμ και Λίβερπουλ και τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει έξι συνολικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου προημιτελικού μεταξύ της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν στην "Αλιάντς Αρένα" του Μονάχου. Είναι επίσης μεταξύ εκείνων που έχουν επιλογεί για να σφυρίξουν αγώνες του Euro 2020.

Στον τελικό θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάου Θεμπριάν Ντέβις και Ρομπέρτο Ντίαθ Πέρεθ ντελ Παλομάρ ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ισπανός, Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

Όσον αφορά στον τελικό του Europa League, o 38χρονος Τουρπέν, διεθνής διαιτητής από το 2010, έχει σφυρίξει σε επτά ματς του φετινού Champions League καθώς και στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των "32" του Europa League μεταξύ Αϊντχόφεν και Ολυμπιακού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο τέταρτος διαιτητής στον τελικό του Champions League το 2018 που είχε διεξαχθεί στο Κίεβο μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

Στον αγώνα της 26ης Μαΐου στην Πολωνία θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Νικολά Ντανό και Σιρίλ Γκρινγκόρ ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ