CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί στην Πορτογαλία αντί του Γουέμπλεϊ

Το Ντραγκάο πριν από την αναμέτρηση της Πόρτο με τη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League.
Το Ντραγκάο πριν από την αναμέτρηση της Πόρτο με τη Γιουβέντους © 2021 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν τα βρήκε με την UEFA σε συνάντηση της Δευτέρας (10/5) και η Πορτογαλία παρουσιάζει σοβαρές πιθανότητες για να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League.

Ζήτημα έχει προκύψει με την διεξαγωγή του τελικού του Champions League που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι. Η βρετανική κυβέρνηση τοποθέτησε την Τουρκία στη λίστα με τις "κόκκινες χώρες", με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές να πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους Times, η UEFA βρισκόταν μία ανάσα από το αποφασίσει την διεξαγωγή του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο Γουέμπλεϊ.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπήρξε ανατροπή σκηνικού και πλέον η Πορτογαλία παρουσιάζεται ως σοβαρός υποψήφιος διοργανωτής, ώστε να αναλάβει τον τελικό του Champions League. Η UEFA συναντήθηκε τη Δευτέρα με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας και μέλη της FA. Σύμφωνα με το BBC η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν πήρε εγγυήσεις για την εξαίρεση απ' τους κανόνες καραντίνας για τους επίσημους, τους χορηγούς και τους ανθρώπους των τηλεοπτικών μεταδόσεων που θα ταξίδευαν ενδεχομένως στη Μεγάλη Βρετανία απ' όλον τον κόσμο.

Το παιχνίδι, αναφέρει το δημοσίευμα, μπορεί να γίνει στο Γουέμπλεϊ, αλλά αυτό σημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει στάση. Επομένως, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση της Πορτογαλίας, η οποία έχει ευκολότερη πρόσβαση για τους ταξιδιώτες. Αν οι χορηγοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν για τον τελικό θα πρέπει να αποζημιωθούν, ένα ενδεχόμενο που δεν θέλει να σκέφτεται η UEFA.

Το Ντραγκάο παρουσιάζεται ως πιθανό γήπεδο της διεξαγωγής του τελικού, ωστόσο και η Λισαβόνα έχει επίσης πιθανότητες, όπως και πέρσι, να φιλοξενήσει τον τελικό.

Photo credits: © 2021 Luis Vieira/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ