CHAMPIONS LEAGUE

UEFA: Οι κορυφαίοι Έλληνες σε πρωταθλητριών και Champions League

Οι Νικοπολίδης και Μήτρογλου πανηγυρίζουν μαζί μετά από παιχνίδι του Ολυμπιακού
Οι Νικοπολίδης και Μήτρογλου πανηγυρίζουν μαζί μετά από παιχνίδι του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Κώστας Μήτρογλου είναι οι δύο Έλληνες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ αντίστοιχα στα 65 χρόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Δείτε ποιοι Έλληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις δύο κατηγορίες.

Πριν λίγες μέρες η UEFA έκανε ένα αφιέρωμα στις κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Champions League από το 1955 έως και το τέλος του 2020. Εκεί όπου ανάμεσα στις 30 κορυφαίες βρέθηκαν και οι δύο "αιώνιοι" με τον Ολυμπιακό να είναι στην 23η θέση και τον Παναθηναϊκό στην 29η.

Παράλληλα όμως η UEFA ετοίμασε και ένα αφιέρωμα στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ στο θεσμό του πρωταθλητριών από την πρώτη χρονιά, το 1955 έως και σήμερα.

Βέβαια επειδή θα ήταν δύσκολο η UEFA να συμπεριλάβει όλους τους παίκτες που έχουν παίξει αλλά και όλους όσους έχουν σκοράρει στη διοργάνωση η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έβαλε έναν περιορισμό. Στις συμμετοχές συμπεριέλαβε όσους παίκτες έχουν παίξει σε 50 και πλέον παιχνίδια του πρωταθλητριών και στα γκολ όσους έχουν σκοράρει από δέκα γκολ και πάνω στον θεσμό.

Και στις δύο λίστες φιγουράρουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε αυτή των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές είναι πέντε παίκτες και σε αυτή με τα γκολ βρίσκονται τέσσερις. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΛΩΝ

Στη λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ικέρ Κασίγιας με 181 παρουσίες και στη δεύτερη είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 178. Ο Πορτογάλος βέβαια αναμένεται αν συνεχίσει να αγωνίζεται και στα υπόλοιπα φετινά παιχνίδια με τη Γιουβέντους να περάσει αυτός στην πρώτη θέση. Ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τσάβι Ερνάντες με 157 ματς.

Στους Έλληνες τώρα πρώτος σε συμμετοχές και κορυφαίος όλων είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης με 71 παιχνίδια. Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε μια πλούσια καριέρα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φιγουράρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος έχει 62 παρουσίες, τις περισσότερες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αν και έχει παίξει στο Champions League τόσο με την Ίντερ όσο και τη Μπενφίκα.

Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού έχει παίξει σε 56 παιχνίδια του πρωταθλητριών, όλα με τη φανέλα των "ερυθρόλευκων".

Τέταρτος είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος είναι και ο μοναδικός της πρώτης πεντάδας, ο οποίος εξακολουθεί να αγωνίζεται. Ο Έλληνας αμυντικός έχει παίξει σε 53 παιχνίδια με τους Ολυμπιακό, Ρόμα και Νάπολι στο Champions League και φυσικά έχει μπροστά του και άλλα χρόνια καριέρας για να φτάσει ακόμα και στην πρώτη θέση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κώστας Κατσουράνης. Ο παλαίμαχος διεθνής μέσος είχε παίξει σε 50 παιχνίδια αλλά είναι ο μόνος έως τώρα Έλληνας που το έχει κάνει με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Ο "Κατσούρ" είχε αγωνιστεί με τη φανέλα των ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.


ΟΝΟΜ/ΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1. Αντώνης Νικοπολίδης 71
2. Γιώργος Καραγκούνης 62
3. Γιώργος Ανατολάκης 56
4. Κώστας Μανωλάς 53
5. Κώστας Κατσουράνης 50

"ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ" Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Και στη λίστα με τους πρώτους Έλληνες σκόρερ φιγουράρει το όνομα ενός "ερυθρόλευκου". Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου που έχει πετύχει 16 γκολ στο Champions League. Τα περισσότερα φυσικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού ενώ επίσης έχει σκοράρει στο Κύπελλο πρωταθλητριών και με τη Μπενφίκα.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης ο οποίος έχει συνολικά 13 τέρματα, όλα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τα χρόνια που αγωνίστηκε στο "τριφύλλι" και δη τη σεζόν 1970-71' όταν οι "πράσινοι" έφτασαν στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Το περίεργο με τον παλαίμαχο Έλληνα φορ είναι πως και τα 10 γκολ που έχει σημειώσει, είναι όλα με ομάδες του εξωτερικού αφού δεν έχει παίξει σε ελληνική ομάδα.

Τέταρτος στη σχετική λίστα είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος. Ο μεγάλος "μικρός" του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχει σημειώσει και αυτός δέκα γκολ έχοντας αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση με τις φανέλες των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.


ΟΝΟ/ΜΟ ΓΚΟΛ
1. Κώστας Μήτρογλου 16
2. Αντώνης Αντωνιάδης 13
3. Γιώργος Σαμαράς 10
4. Δημήτρης Σαραβάκος 10
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΙΝΤΕΡ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ