ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χέρτα: Απέλυσε τον προπονητή τερματοφυλάκων για ομοφοβικά και αντιμεταναστευτικά σχόλια

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Χέρτα Βερολίνου, Ζολτ Πέτρι
Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Χέρτα Βερολίνου, Ζολτ Πέτρι © 2020 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Χέρτα Βερολίνου ανακοίνωσε την απόλυση του προπονητή τερματοφυλάκων της, Ζολτ Πέτρι για τα ομοφοβικά και αντιμεταναστευτικά χόλια που έκανε στην εφημερίδα Magyar Nemzet.

Την άμεση αντίδραση της Χέρτα Βερολίνου έφεραν σχόλια του προπονητή τερματοφυλάκων της, Ζολτ Πέτρι, στην εφημερίδα Magyar Nemzet της Ουγγαρίας τη Δευτέρα (5/4).

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Bundesliga έκανε γνωστή την απόλυση του Ούγγρου προπονητή τερματοφυλάκων, μία μέρα μετά τις δηλώσεις του. Ο Πέτρι είχε επικρίνει την στάση του γκολκίπερ της Λειψίας, Πίτερ Γκουλάτσι, ο οποίος στηρίζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

"Δεν ξέρω τι οδήγησε τον Πίτερ να στηρίζει ομοφυλόφιλους και άλλες ταυτότητες φύλου. Αν ήμουν αυτός, ως αθλητής, θα συγκεντρωνόμουν στο ποδόσφαιρο και όχι σε τέτοια ζητήματα" ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης: "Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Ευρώπη μπορεί να βυθίζεται τόσο στην χαμηλή ηθική. Η μεταναστευτική πολιτική είναι έκφραση ηθικής πτώσης. Η Ευρώπη είναι ήπειρος Χριστιανών. οι φιλελεύθεροι αντικρούουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Όταν λες ότι η μετανάστευση δεν είναι καλή, επειδή έρχονται εγκληματίες, σε λένε ρατσιστή".

Δεδομένων των σχολίων του Πέτρι, αλλά και της διαφορετικότητας την οποία στηρίζει η Χέρτα, προχώρησε στην απόφαση της απόλυσης.

"Δεν είμαι ούτε ομοφοβικός, ούτε ξενοφοβικός. Μετανιώνω την δήλωσή μου για την μεταναστευτική πολιτική και θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλους τους ανθρώπους που ψάχνουν καταφύγιο. Απολαμβάνω τη δουλειά μου στη Χέρτα, αλλά σέβομαι την απόφαση" ανέφερε ο Πέτρι στην ανακοίνωση των Βερολινέζων.

Photo credits: © 2020 Michael Sohn/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ