PREMIER LEAGUE

Daily Mail: "Ο VAR δεν γνώριζε τον κανονισμό για την κόκκινη στον Πίκφορντ"

Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ
Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ AP IMAGES

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Daily Mail", ο υπεύθυνος του VAR στο Έβερτον - Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Κόουτ δεν γνώριζε πως έχει δυνατότητα/υποχρέωση να ενημερώσει τον διαιτητή για την κόκκινη κάρτα του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ύστερα από το σκληρό μαρκάρισμα του Τζόρνταν Πίκφορντ στο ντέρμπι Έβερτον - Λίβερπουλ συνεχίζει να απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ. Οι Κόκκινοι εξέφρασαν παράπονα για το γεγονός ότι ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το φάουλ στον Φαν Ντάικ που είχε ως συνέπεια ο Ολλανδός στόπερ να υποστεί ρήξη χιαστού.

Μάλιστα, η "Daily Mail" έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση στην πολυσυζητημένη φάση, υποστηρίζοντας πως ο υπεύθυνος του VAR στον αγώνα, Ντέιβιντ Κόουτ δεν γνώριζε πως έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον διαιτητή για την αποβολή του Πίκφορντ. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Βρετανός διαιτητής ασχολήθηκε μόνο με το αν είναι ή όχι οφσάιντ ο Φαν Ντάικ και δεν εξέτασε αν υπάρχει περίπτωση αποβολής του Άγγλου γκολκίπερ.

Ουσιαστικά, δεν γνώριζε τον κανονισμό, ο οποίος αναφέρει πως σε περίπτωση βίαιου μαρκαρίσματος, ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, ο διαιτητής έχει τη δυνατότητα να δείξει την κόκκινη κάρτα σε έναν παίκτη. Κάτι που δεν συνέβη με τον Πίκφορντ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ έχει εκφράσει κι επίσημα την ενόχλησή τους, στα αντίστοιχα διοικητικά όργανα.

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ