ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Δεν απειλείται με τιμωρία ο Πίκφορντ για το μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ

Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ
Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ AP IMAGES

Σύμφωνα με το "Athletic", δεν πρόκειται να υπάρξει πειθαρχική δίωξη και περαιτέρω τιμωρία για τον Τζόρνταν Πίκφορντ για το μαρκάρισμα στον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, το οποίο έθεσε νοκ άουτ τον Ολλανδό στόπερ πιθανότατα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, αλλά η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός στόπερ δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον τερματοφύλακα των "ζαχαρωτών", Τζόρνταν Πίκφορντ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά είχε προηγηθεί οφσάιντ, με συνέπεια η φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ εξέφρασαν έντονα παράπονα, ζητώντας την τιμωρία του Άγγλου τερματοφύλακα από την Ομοσπονδία, καθώς ο Φαν Ντάικ αναμένεται να απουσιάσει από το υπόλοιπο της σεζόν. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Athletic", ο Πίκφορντ δεν απειλείται με περαιτέρω τιμωρία, καθώς το VAR εξέτασε τη φάση και έκρινε πως δεν υπάρχει περίπτωση κόκκινης κάρτας.

Με βάση τους κανονισμούς της FA, πειθαρχική δίωξη γίνεται μόνο στην περίπτωση που έχει διαφύγει μία φάση (που επισύρει κόκκινη κάρτα) από τους αξιωματούχους του αγώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η φάση εξετάστηκε κανονικά από το VAR, παρότι ο Φαν Ντάικ ήταν σε θέση οφσάιντ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ