ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η FIFA ζητά να μην τιμωρηθούν οι αθλήτες

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η FIFA ζητά να μην τιμωρηθούν οι αθλήτες

Εκπρόσωπος της FIFA τόνισε πως δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι αθλητές που με οποιοδήποτε τρόπο αντέδρασαν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, όπως έκανε μεταξύ άλλων ο Σάντσο.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο. Οι παίκτες της Bundesliga θέλησαν με τον τρόπο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγμα του Αμερικανού μέσου της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι, ο οποίος φόρεσε περιβραχιόνιο με μήνυμα που ζητά ν' αποδοθεί δικαιοσύνη για δολοφονία του συμπατριώτη του, του Μάρκους Τουράμ που γονάτισε όπως ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, αλλά και του Τζέιντον Σάντσο που έστειλε μήνυμα το οποίο ήταν γραμμένο στο μπλουζάκι του.

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδία τόνισαν ότι θα υπάρξει έλεγχος και πιθανή τιμωρία των παικτών αφού η παράγραφος 36 των κανονισμών της διοργανώτριας Αρχής της Bundesliga (DFL) ξεκαθαρίζει ότι πολιτικά μηνύματα στον εξοπλισμό ενός ποδοσφαιριστή δεν επιτρέπονται.

Κάπου εδώ έρχεται η FIFA να πάρει το μέρος των ποδοσφαιριστών. Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε στο "Associated Press" ότι είναι αντιλαμβανόμενη η ανάγκη των παικτών να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματά τους.

"Η FIFA προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η ισχύ των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στην δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα..." ανέφερε μεταξύ άλλων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ