ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπαιξε δύο ματς μέσα σε 30 ώρες και χάρισε την κούπα στην ομάδα του!

Giorgian de Arrascaeta of Brazil's Cruzeiro, left, celebrates with teammate Hernan Barcos after scoring against Brazil's Flamengo during a Copa Libertadores soccer match in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Leo Correa)
Giorgian de Arrascaeta of Brazil's Cruzeiro, left, celebrates with teammate Hernan Barcos after scoring against Brazil's Flamengo during a Copa Libertadores soccer match in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

O Τζιόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα διέσχισε πάνω από 20.000 χιλιόμετρα στον αέρα, ώστε να βρεθεί από την Ιαπωνία στην Βραζιλία μέσα σε 30 ώρες και η ανταμοιβή του ήρθε με... γκολ και κούπα. Διαβάστε το story.

Η ρήση του Πάουλο Κοέλιο για τις δυνάμεις του σύμπαντος που συνωμοτούν ώστε να πετύχεις κάποιος κάτι όταν το θέλει πολύ, όχι απλά ταιριάζει στην περίπτωση του Τζιόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα αλλά είναι κομμένη και ραμμένη για αυτόν.

Αναφερόμαστε στην τρομερή ιστορία που έχει να διηγηθεί ο 24χρονος Ουρουγουανός επιτελικός μέσος, ο οποίος μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο πήρε μέρος σε δύο παιχνίδια, ένα για την εθνική ομάδα της χώρας του και ένα για το σύλλογό του, και μάλιστα στο δεύτερο είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση τίτλου.

Ο Αρασκαέτα αγωνίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος του διεθνούς φιλικού της Ιαπωνίας με την Ουρουγουάη που έγινε την περασμένη Τρίτη και ακολούθως έφυγε "σφαίρα" για την Βραζιλία. Αιτία το ότι το βράδυ της Τετάρτης έπαιζε η Κρουζέιρο με την Κορίνθιανς στον 2ο τελικό του Copa do Brazil και εκείνος επιθυμούσε όσο τίποτα άλλο να βοηθήσει την Κρουζέιρο να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα στην έδρα της.

Έτσι, άφησε τη Σαϊτάμα και πέρασε 30 ώρες στον αέρα (κοντά στα 20.100 χιλιόμετρα) μέχρι να βρεθεί στην Βραζιλία, με τον Ουρουγουανό να κάνει μία ενδιάμεση στάση στον Άμπου Ντάμπι. Ούτε το τζετ λαγκ, ούτε η κούραση στάθηκαν όμως ικανά να τον αποτρέψουν να αγωνιστεί στον τελικό, με τον Αρασκαέτα να μπαίνει στο 67' με το σκορ στο 1-1 και να "καθαρίζει" για την ομάδα του.

Στο 82' η Κρουζέιρο έβγαλε κόντρα, εκείνος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ένα υπέροχο πλασέ έγραψε το τελικό 2-1 στην έδρα της Κορίνθιανς, που σφράγισε την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του για δεύτερη διαδοχική φορά και έκτη συνολικά στην ιστορία της.

Τώρα πάντως θα έχει μερικά 24ωρα για να... ηρεμήσει, αφού το επόμενο ραντεβού της Κρουζέιρο είναι στις 22 Οκτωβρίου κόντρα στην Τσαπεκοένσε για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ