ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αστεία δικαιολογία της UEFA που "έδωσε" το Super Cup στη Λίβερπουλ

Η αστεία δικαιολογία της UEFA που "έδωσε" το Super Cup στη Λίβερπουλ

Η UEFA πήρε θέση για το γεγονός πως το πέναλτι του Τάμι Άμπραχαμ που απέκρουσε ο Αντριάν στο Super Cup Λίβερπουλ - Τσέλσι έπρεπε να επαναληφθεί, αλλά η αιτιολόγηση είναι το λιγότερο αστεία. (VIDEO)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Τσέλσι και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης, με τον Αντριάν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Τάμι Άμπραχαμ και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές εντάσεις για το αν έπρεπε να επαναληφθεί ή όχι το πέναλτι του επιθετικού της Τσέλσι, καθώς όπως φαίνεται στο ριπλέι, ο Αντριάν δεν πατάει τη γραμμή (όπως ορίζει ο νέος κανονισμός) την στιγμή της εκτέλεσης. Λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, Όσκαρ Ροζέτι πήρε θέση και υποστήριξε πως η οδηγία που έχει δοθεί είναι να επαναλαμβάνεται το πέναλτι μόνο σε περίπτωση που είναι εξόφθαλμη η παράβαση.

Μία δικαιολογία που -προφανώς και- δεν έπεισε κανέναν, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις, πίσω από τις αποφάσεις της UEFA όσον αφορά στη χρήση του VAR. Άλλωστε, πρόσφατα, ο Θέμης Καίσαρης έγραψε ένα άρθρο στο Sport24.gr που στέκεται στην παράνοια που υπάρχει γύρω από τις εκτελέσεις πέναλτι και τη χρήση του VAR.

Θυμηθείτε τη διαδικασία των πέναλτι:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ