Η Γαλλία μέσω της Υπουργού Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου, ζήτησε από την UEFA να τιμωρήσει την Τουρκία για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της.

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως περνά η Γαλλία μετά το ισόπαλο ματς με 1-1 απέναντι στην Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020, καθώς η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρασινεάνου κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει παραδειγματικά την Τουρκία για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της.

ADVERTISING

Η κίνηση των παικτών έχει εξοργίσει το φίλαθλο κοινό και μετά τον Ιταλό Υπουργό Αθλητισμού που ζήτησε την τιμωρία τους και την αλλαγή της έδρας του τελικού του Champions League που έχει οριστεί να γίνει στην Κωσταντινούπολη, ήρθε η σειρά της Γαλλίας να ζητήσει κάτι αντίστοιχο, με την Υπουργό να απαιτεί μέσω social media από την UEFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους Τούρκων.

"Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός είναι αντίθετος με τον αθλητισμό. Απαιτώ από την UEFA την άμεση τιμωρία της Τουρκίας."

ADVERTISING

Το tweet της Υπουργού Γαλλίας