ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ηρωική κίνηση του Κόατες για να σώσει ζωή συμπαίκτη του

Η ηρωική κίνηση του Κόατες για να σώσει ζωή συμπαίκτη του

Ο Σεμπάστιαν Κόατες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της τελευταίας αγωνιστικής της Primeira Liga καθώς επιστράτευσε τα αντανακλαστικά του για να κρατήσει στη ζωή συμπαίκτη του (VIDEO).

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 στην έδρα της Πορτιμονένσε το βράδυ της Κυριακής και το αποτέλεσμα αυτό έριξε τα "λιοντάρια" στην 5η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση τεσσάρων πόντων από τις πρωτοπόρους Μπενφίκα και Μπράγκα.

Πόσο ασχολήθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας με το αποτέλεσμα; Σχεδόν καθόλου, καθώς όλο το ενδιαφέρον έπεσε πάνω στον Σεμπάστιαν Κόατες, με τον σέντερ μπακ της Σπόρτινγκ να φοράει την κάπα του ήρωα και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει στη ζωή συμπαίκτη του.

Ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ, Ρομέν Σαλέν, χτύπησε το κεφάλι του στο δεξί δοκάρι της εστίας του σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο φινάλε του πρώτου μέρους και ο άλλοτε παίκτης της Λίβερπουλ και της Σάντερλαντ ενήργησε αστραπιαία συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ηρωική κίνηση του Κόατες για να σώσει ζωή συμπαίκτη του

Άνοιξε το στόμα του 34χρονου Γάλλου τερματοφύλακα για να σιγουρευτεί πως δεν του είχε γυρίσει η γλώσσα και πως εξακολουθούσε να αναπνέει, ενώ παράλληλα καλούσε το ιατρικό επιτελείο να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο συμπαίκτη του, πριν αυτός διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Όπως γράφτηκε μάλιστα σε λογαριασμό οπαδών της Σπόρτινγκ στο Twitter "Μπορεί να μην φοράς το περιβραχιόνιο, όμως δίχως αμφιβολία είσαι ο αρχηγός και ένα πρότυπο για την ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ