Ευχάριστα νέα για τον Χακίμ αλ-Αραϊμπίι, τον διεθνή παίκτη του Μπαχρέιν, που κρατείται στην Ταϊλάνδη από τις 27 Νοεμβρίου και εντέλει απελευθερώνεται, όπως αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας της ασιατικής χώρας. Διαβάστε το story.

Ευχάριστα νέα για τον Χακίμ αλ-Αραϊμπίι, τον διεθνή παίκτη του Μπαχρέιν, που κρατείται στην Ταϊλάνδη από τις 27 Νοεμβρίου. Η αυστραλιανή κυβέρνηση, η FIFA και πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν εκφράσει την ανησυχία τους και ζήτησαν την επιστροφή στην Αυστραλία του παίκτη, που αγωνίζεται σ' έναν ημι-επαγγελματικό σύλλογο της Μελβούρνης, ενώ είναι πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα του Μπαχρέιν.

ADVERTISING

Οι πιέσεις φαίνεται πως έπιασαν τόπο και ο γενικός εισαγγελέας της Ταϊλάνδης απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν για την έκδοσή του και αναμένεται ν' αφεθεί ελεύθερος και να πάρει το αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής στην Αυστραλία!

Το κράτος του Κόλπου επιδίωκε την έκδοσή του από την Ταϊλάνδη, με τον ισχυρισμό ότι είχε σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν ξεσπάσει στη χώρα στο πλαίσιο της αραβικής άνοιξης το 2011, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

Ο παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Μπαχρέιν υποστηρίζει ότι στις φυλακές της πατρίδας του είχε βασανιστεί όταν τον συνέλαβαν το 2012. Σύμφωνα με τον αλ-Αραϊμπί οι Αρχές του Μπαχρέιν τον είχαν συλλάβει λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του αδερφού του, ωστόσο η αστυνομία τον κατηγορεί για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος, ενώ ο ίδιος λέει ότι την ώρα που οι Αρχές ισχυρίζονται πως εκείνος κατέστρεφε το αστυνομικό τμήμα, έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αγώνα που είχε τηλεοπτική κάλυψη.

ADVERTISING

Το 2014, ο αλ-Αραϊμπί κατάφερε ν' αποδράσει από το Μπαχρέιν και το 2017 η Αυστραλία του έδωσε πολιτικό άσυλο, παράλληλα άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Πάσκο Βάλε, ομάδα στην Μελβούρνη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τον 25χρονο, αφού τον Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να πάει διακοπές με την σύζυγό του στην Ταϊλάνδη. Εκεί, οι Αρχές τον συνέλαβαν με ένταλμα της Ιντερπόλ. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο αλ-Αραϊμπί ζει με τον εφιάλτη της έκδοσής του στο Μπαχρέιν, καθώς επισημαίνει πως αν επιστρέψει, θα βασανιστεί.

Στην τελευταία δίκη, οι Ταϊλανδοί έδωσαν 60 ημέρες προθεσμία στον παίκτη και το νομικό του επιτελείο για να προετοιμαστούν ενόψει του επόμενου δικαστηρίου. Εντέλει, τέλος καλό, όλα καλά, αφού το δικαστήριο της Μπανγκόνγκ υιοθέτησε την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα της χώρας και απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν, ανοίγοντας, επιτέλους, την πόρτα της ελευθερίας στον αλ-Αραϊμπί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Inline Image

Inline Image

Inline Image

Inline Image