ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H Χρυσή Μπάλα της Λατινικής Αμερικής στον Γκαμπιγκόλ

Gabriel Barbosa of Brazil's Flamengo celebrates scoring a penalty during a Copa Libertadores soccer match with Ecuador's Emelec in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, July 31, 2019. (AP Photo/Leo Correa)
Gabriel Barbosa of Brazil's Flamengo celebrates scoring a penalty during a Copa Libertadores soccer match with Ecuador's Emelec in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, July 31, 2019. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

Ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Copa Libertadores από την Φλαμένγκο και επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για την Νότια Αμερική.

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να αποχαιρετήσει τη χρονιά και τη δεκαετία ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα. Μετά από την κατάκτηση του Brazileirao και του Copa Libertadores με τη φανέλα της Φλαμένγκο, όπου σκόραρε μάλιστα δύο φορές στο φινάλε του τελικού κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ και οδήγησε την ομάδα του στο τρόπαιο μετά από 38 χρόνια, ο Βραζιλιάνος επιθετικός κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο, αυτή τη φορά ατομικό.

Πρόκειται για τη Χρυσή Μπάλα, το βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο για τον κορυφαίο παίκτη της Λατινικής Αμερικής, με τον Γκαμπιγκόλ να κερδίζει τον τίτλο έχοντας ως προίκα τα 25 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα Βραζιλίας (αρχικανονιέρης μέσα στο 2019) και τα 9 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής.

Ο δανεικός από την Ίντερ επιθετικός συγκέντρωσε 168 ψήφους (45%) από τους 372 δημοσιογράφους που πήραν μέρος στην ψηφοφορία της El Pais, με τους συμπαίκτες του στην "Φλα", Μπρούνο Ενρίκε και Ντε Αρασκαέτα, να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ