ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον πλανήτη

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's third goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Amiens, at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's third goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Amiens, at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Το CIES Football Observatory δημοσίευσε τη λίστα με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, με τον άσο τη Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκεται στην κορυφή.

Τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο δημοσίευσε το CIES Football Observatory, με το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκεται στην κορυφή.

Στην έρευνα ελήφθησαν ορισμένα κριτήρια και μεταβλητές όπως η ηλικία, η θέση, η χώρα και το πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Σύμφωνα με την έρευνα πρώτος έρχεται ο Κιλιάν Εμπαπέ με 265.2 εκατ. ευρώ, στη δεύτερη θέση ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι με 223.7 εκατ. και την τριάδα κλείνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ με 175.1 εκατ.

Στην τέταρτη θέση φιγουράρει ο 19χρονος, Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ με 168.9 εκατ. και στην πέμπτη θέση ο Σαντιό Μανέ με 155.6. Ο Χάρι Κέιν βρίσκεται στην έκτη θέση με αξία τα 150.5 και έβδομος είναι ο Μάρκους Ράσφορντ με 134.3 εκατ.

Χαμηλά και μόλις στην όγδοη θέση βρίσκεται ο κάτοχος της χρυσής μπάλας, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι με 125.5 εκατ. και στην ένατη θέση ο Γκριεζμάν με 123.6 εκατ. Τη δεκάδα κλείνει ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ της Ίντερ με 115.7 εκατ ευρώ.

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον πλανήτη

Photo Credits: AP / Thibault Camus

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ