ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόπα Αμέρικα: O Ντάνι Άλβες είναι το ποδόσφαιρο

Κόπα Αμέρικα: O Ντάνι Άλβες είναι το ποδόσφαιρο
COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Ο Ντάνι Άλβες έφτασε τους 40 τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και απέδειξε γι' ακόμα μία φορά πως είναι ο Μίδας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αφού ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. (VIDEOS)

Η Βραζιλία επέστρεψε στο θρόνο της ύστερα από 12 χρόνια, καθώς επικράτησε 3-1 του Περού στον τελικό και πανηγύρισε το ένατο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της. Η κατάκτηση του τροπαίου είχε ξεχωριστή σημασία για τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος έφτασε τους 40 τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Χοσάμ Χασάν.

Ο Βραζιλιάνος μπακ απέδειξε γι' ακόμα μία φορά πως πρόκειται για τον "Μίδα των τίτλων", αφού ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2002, όταν κι ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για χάρη της Σεβίλλης, δεν υπάρχει ομάδα με την οποία να μην έχει κατακτήσει -έστω- έναν τίτλο.

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

Ο Ντάνι Άλβες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εντυπωσιακή διετία (2006-07) της Σεβίλλης, όταν η ισπανική ομάδα πανηγύρισε δύο UEFA Cup σε ισάριθμα χρόνια (2006, 2007), ένα Super Cup Ευρώπης (2006), καθώς και το Supercopa (2007). Ουσιαστικά, η τρομερή πορεία με τους Σεβιγιάνους ήταν αυτή που του έδωσε το εισιτήριο για την Μπαρτσελόνα.

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λένε πως "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" και στην περίπτωση του Άλβες ταιριάζει γάντι. Ο 36χρονος -πλέον- αμυντικός είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του με τη φανέλα της Σεβίλλης, αλλά αυτό που ακολούθησε με την Μπαρτσελόνα ήταν η απόδειξη πως πρόκειται για τον κορυφαίο σύγχρονο δεξιό μπακ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια, ο Άλβες ήταν εντυπωσιακός -σχεδόν- σε κάθε παιχνίδι και η "Μπάρτσα" πανηγύριζε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Ωστόσο, παρά τη φυγή του Γκουαρδιόλα, ο Άλβες συνέχισε με σπασμένα φρένα. Ακόμα και στις κακές χρονιές της Μπαρτσελόνα, όπως εκείνη με τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο, ο Βραζιλιάνος ήταν απ' αυτούς που ξεχώριζαν με την παρουσία τους.

Μπορεί η αποχώρησή του από την "Μπάρτσα" το καλοκαίρι του 2016 να ήταν επεισοδιακή, αφού ο έμπειρος μπακ κατηγόρησε τους διοικούντες την ομάδα πως έδειξαν ασέβεια προς το πρόσωπό του, αλλά η παρακαταθήκη που άφησε ήταν σπουδαία. Έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Copa del Rey, τέσσερα Supercopa, τρία Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και τρία Super Cup Ευρώπης ήταν ο απολογισμός της θητείας του Άλβες στην οχταετία (2008-16) που ήταν κάτοικος Βαρκελώνης.

"Μ' αυτό το γράμμα θέλω απλά να σας πω ότι πήρα την απόφαση να αναζητήσω μία νέα περιπέτεια στην καριέρα επειδή θεωρώ πως είναι η καλύτερη στιγμή να ολοκληρωθεί ένας κύκλος. Θα φύγω, αλλά θα επιστρέψω, επειδή είμαι ένας culé (σ.σ. οπαδοί της Μπαρτσελόνα) . Σας ευχαριστώ που με κάνατε να νιώσω τόσο σημαντικός", ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μήνυμά του στο Instagram στις 2 Ιουνίου του 2016, όταν κι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους "μπλαουγκράνα".

ΕΛΕΙΨΕ ΜΟΝΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Άλβες ήταν η Γιουβέντους. Στους "μπιανκονέρι" δεν άργησε να πάρει φανέλα βασικού, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η ιταλική ομάδα να κατακτήσει εύκολα το νταμπλ, αλλά και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League. Εκεί, ωστόσο, μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο, με αποτέλεσμα η "Γιούβε" να γνωρίσει την ήττα με 4-1 από τη Ρεάλ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ύστερα από μόλις μία σεζόν με την μπιανκονέρο φανέλα, ο Άλβες αποφάσισε να αποχωρήσει με προορισμό το Παρίσι, όπου έχει στηθεί μία τεράστια βραζιλιάνικη παροικία, αποτελούμενη από τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Τιάγκο Μότα και Νεϊμάρ. Ο Άλβες δεν θα μπορούσε να λείπει από το... παρεάκι, αφού πολλοί από τους προαναφερθέντες είναι κολλητοί του, επομένως ένιωσε άμεσα πολύ άνετα. Τόσο άνετα, που πέρασε μία δεύτερη νιότη στο Παρίσι, αφού σημείωσε οχτώ γκολ και μοίρασε 18 ασίστ σε 73 αγώνες.

Ο μεγάλος στόχος ήταν η κατάκτηση του Champions League, αφού το πρωτάθλημα αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, καθώς το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων στο γαλλικό πρωτάθλημα ήταν αρκετά χαμηλότερο. Όμως, οι Παριζιάνοι εμφανίστηκαν γι' ακόμα μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων και αποκλείστηκαν δύο σερί χρονιές στη φάση των 16 από τη Ρεάλ τη σεζόν 2017-18 και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρυσι.

ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 36

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποτελεί τον βασικό δεξιό μπακ της Σελεσάο τα τελευταία 12 χρόνια, με τεράστια επιτυχία είναι η αλήθεια. Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρεις προσπάθειες, αλλά είχε ενεργή συμμετοχή στην κατάκτηση δύο Confederations Cup (2009, 2013), καθώς και δύο Κόπα Αμέρικα (2007, 2019).

Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση ήταν κι αρχηγός, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Maracanã. Ο Άλβες πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή ενέργεια στο πρώτο γκολ της Βραζιλίας απέναντι στην Αργεντινή. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, αναδείχθηκε και MVP του Κόπα Αμέρικα, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στα 36 παραμένει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙ ΑΛΒΕΣ

Κόπα Αμέρικα: O Ντάνι Άλβες είναι το ποδόσφαιρο

Photo Credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόπα Αμέρικα: Το σήκωσε η Βραζιλία, 3-1 το Περού στο Μαρακανά
Κόπα Αμέρικα: Ο Μαρκίνιος σνόμπαρε τον Μπολσονάρο
Ο Ζεσούς πήγε να γκρεμίσει την εγκατάσταση του VAR
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ