ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Η τρομερή κίνηση αλληλεγγύης του Μπαλντέ

Κορονοϊός: Η τρομερή κίνηση αλληλεγγύης του Μπαλντέ
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Την απόφαση να νοικιάσει κτίριο στην Γέιδα για να φιλοξενηθούν σε αυτό 90 εποχικοί εργάτες, που δεν τους δέχονταν σε ξενοδοχεία ελέω του κορονοϊού, ανακοίνωσε επίσημα ο Κεϊτά Μπαλντέ.

Ο Κεϊτά Μπαλντέ δεν θέλει να μείνει απλός παρατηρητής των εξελίξεων αλλά να παίζει ουσιαστικά ρόλο αν είναι δυνατόν και το απέδειξε με τον πλέο εντυπωσιακό τρόπο. Μετά από την καταγγελία στην οποία προχώρησε για την άρνηση από πλευράς ξενοδοχείων της Ισπανίας να φιλοξενήσουν 200 Σενεγαλέζους εποχικούς εργάτες, υπό το φόβο του κορονοϊού, πέρασε στη δράση.

Μη αντέχοντας να βλέπει τους συγκεκριμένους ανθρώπους να αναγκάζονται να κοιμούνται σε χαρτόκουτα στους δρόμους και να μην έχουν να φάνε, νοίκιασε μία ολόκληρη εγκατάσταση στην Γέιδα που θα είναι σε θέση σε λίγο καιρό από τώρα να φιλοξενήσει 90 εποχικούς εργάτες.

"Προσφέρθηκα εθελοντικά να τους βοηθήσω, καθώς δεν είχαν τίποτα και κοιμόντουσαν σε χαρτόκουτα. Δεν είμαι εδώ για να καταπολεμήσω έναν ηθικό, κοινωνικό, φυλετικό πόλεμο.

Έδωσα τα χρήματα που χρειάζονταν για να έχουν κάποιοι άνθρωποι ένα κρεβάτι για να κοιμούνται, φαγητό και καθαρά ρούχα", δήλωσε ο παίκτης της Μονακό, που έχει γεννηθεί στην Καταλωνία.

Σημειώνεται πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το κτήριο για να στεγάσει μεγάλες μάζες ανθρώπων που φτάνουν κάθε χρόνο στην Ισπανία για να βοηθήσουν με τις σοδιές, μαζεύοντας φρούτα, ενώ ακόμα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εγκατασταθούν σε αυτό κρεβάτια και τουαλέτες, για να φιλοξενήσουν τους πρώτους εργάτες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ