ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ασταμάτητος! Έφτασε τα 699 (+1) τέρματα με γκολάρα

Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Portugal and Luxembourg at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Friday, Oct 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Portugal and Luxembourg at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Friday, Oct 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Στο Πορτογαλία - Λουξεμβούργο ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με στιλ και έφτασε τα 700 (699 κι ένα αμφισβητούμενο για την ακρίβεια) γκολ καριέρας. Στο κατόπι του Αλί Νταεΐ, πλέον, ο CR7 για να γίνει ο απόλυτος εκτελεστής σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ιστορική βραδιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εύκολη νίκη με 3-0 της Πορτογαλίας απέναντι στο Λουξεμβούργο. Ο CR7 που τον Φεβρουάριο θα κλείσει τα 35, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ ακάθεκτος.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, λοιπόν, στο 65' του ματς σκόραρε με εκπληκτικό τελείωμα. Μόνο που το τέρμα αυτό δεν ήταν ένα όποιο κι όποιο γκολ. Έχει τη σημασία του. Είναι το γκολ νούμερο 700 που πετυχαίνει ο Πορτογάλος θρύλος στην επαγγελματική του καριέρα.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για την UEFA τα γκολ του Πορτογάλου είναι 699, καθώς ένα τέρμα που του προσμετράται από τις 18 Σεπτεμβρίου 2010 στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η La Liga (και κατ' επέκταση η UEFA) το έχει μετρήσει στον Πέπε. Η παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί επειδή η Marca στα στατιστικά της εκείνη τη σεζόν χρέωνε κανονικά το γκολ στον CR7 και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αυτή η διαφορά στην καταμέτρηση, η οποία κάθε τόσο που ο Πορτογάλος φτάνει ή ξεπερνά ένα όριο, προκαλεί σύγχυση.

Από εκεί και πέρα ο Ρονάλντο με την εθνική Πορτογαλίας έφτασε πλέον τα 94 γκολ και κυνηγάει να σπάσει το ρεκόρ του αρχισκόρερ του Ιράν, Αλί Νταεΐ. Ο Ιρανός είχε σκοράρει 109 φορές με την εθνική του ομάδα και πρόσφατα μιλώντας στην MARCA, δήλωσε σίγουρος πως ο CR7 θα τον ξεπεράσει.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΟ 01:45

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ