ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιλ: Ο αντικαταστάτης του Πεπέ άρχισε τη σεζόν με 6 γκολ σε 7 ματς

Lille's Victor Osimhen, right, celebrates after scoring during the French league one soccer match between Lille and Strasbourg in Villeneuve d'Ascq, Wednesday Sept 25, 2019. (AP Photo/Michel Spingler)
Lille's Victor Osimhen, right, celebrates after scoring during the French league one soccer match between Lille and Strasbourg in Villeneuve d'Ascq, Wednesday Sept 25, 2019. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Η Λιλ αντικατέστησε τον Νικολά Πεπέ με μόλις 12 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζει. Ο Βίκτορ Όσιχμεν μετράει ήδη έξι γκολ σε επτά ματς πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι της Λιλ ξέρουν να πουλάνε και ν' αγοράζουν. Έχουν μάτι. Ανέδειξαν στο παρελθόν τον Εντέν Αζάρ και τον έδωσαν με 35 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι στα 21 του.

Στα 24 του χρόνια έφυγε από τη Λιλ και ο Νικολά Πεπέ. Η Άρσεναλ για να κάνει δικό της τον Ιβοριανό επιθετικό θα πληρώσει συνολικά 80 εκατ. ευρώ. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που μέσω της Λιλ κατάφεραν να δείξουν τα προσόντα τους στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πλέον, όλα δείχνουν ότι η Λιλ έχει βρει τον παίκτη με τον οποίο θ' ασχοληθούμε τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για τον Βίκτορ Όσιχμεν. Ο 20χρονος Νιγηριανός αποκτήθηκε από το γαλλικό κλαμπ με μόλις 12 εκατ. ευρώ (έπαιζε στην Σαρλερουά) ως διάδοχος του Πεπέ. Γνωρίζετε τι έχει καταφέρει ενώ είμαστε στην αρχή της σεζόν;

Ο Όσιχμεν, λοιπόν, μετράει ήδη έξι γκολ σε 7 ματς. Η απόδοσή του αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του, αφού κάτι ανάλογο δεν συνέβη τα τελευταία 50 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όσιχμεν έχει συμβόλαιο έως το 2024 και όλα του τα γκολ μέχρι στιγμής είναι σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη φορά που ο Όσιχμεν έγινε γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 στη Χιλή το 2015. Ο νεαρός επιθετικός της Λιλ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ (ο δεύτερο είχε τέσσερα), ενώ η Νιγηρία κατέκτησε τον τίτλο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ