ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαντσίνι: "Στόχος μου να κατακτήσω Euro και Μουντιάλ με την Ιταλία"

EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβαλε ψηλά τον πήχη για την εθνική Ιταλίας τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας σε συνέντευξή του πως έχει ως στόχο να οδηγήσει τους "ατζούρι" στην κατάκτηση τόσο του Euro όσο και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν εφιαλτικό για τους ποδοσφαιρόφιλους Ιταλούς καθώς υποχρεώθηκαν να δουν Μουντιάλ στο οποίο δεν συμμετείχε η εθνική τους ομάδα για πρώτη φορά μετά το 1958, όμως τώρα τα πράγματα μοιάζουν εντελώς διαφορετικά.

Η άφιξη του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο άλλαξε το κλίμα, η "σκουάντρα ατζούρα" παίζει ωραίο ποδόσφαιρο έχοντας προχωρήσει παράλληλα σε ολική ανανέωση και οι περισσότεροι είναι πλέον αισιόδοξοι για την παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Αυτή την αισιοδοξία μάλιστα ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός όχι μόνο τη συμμερίζεται αλλά την βγάζει προς τα έξω, με τις δηλώσεις που έκανε στην "Gazzetta dello Sport" να είναι χαρακτηριστικές:

"Ο στόχος μου είναι να κατακτήσω το Euro και το Μουντιάλ. Δεν ξέρω αν συμφωνούν οι άλλες εθνικές ομάδες, όμως αυτή είναι η δική μου σκέψη. Η Ιταλία κατέκτησε μάλιστα για τελευταία φορά το Euro το 1968 και τώρα ήρθε η ώρα να το ξαναπάρει", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για τον ποιον Ιταλό παίκτη του παρελθόντος θα επέλεγε για την ομάδα που έχει τώρα, απάντησε:

"Για αυτή την ομάδα που έχουμε τώρα θα επέλεγα τον Τότι. Δεν είναι εύκολη η απάντηση καθώς υπάρχει μία μεγάλη λίστα με εκπληκτικούς παίκτες, ωστόσο έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα μας, για την τεχνική του θα διάλεγα τον Τότι. Πιστεύω ότι με αυτόν θα ολοκληρωνόταν το παζλ".

Υπενθυμίζεται πως η εθνική Ιταλίας έχει να επιδείξει μία εντυπωσιακή εκκίνηση στα προκριματικά του Euro 2020 μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς: κατά σειρά απέναντι σε Φινλανδία (2-0 εντός), Λίχτενσταϊν (6-0 εντός), Ελλάδα (3-0 εκτός) και Βοσνία (2-1 εντός).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ελλάδα - Ιταλία 0-3: Εθνική σε αποσύνθεση, πάρτι οι "ατζούρι"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ