ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Δεν θα πήγαινα σε ομάδα με στόχο να βγαίνω 7ος ή 8ος"

Μουρίνιο: "Δεν θα πήγαινα σε ομάδα με στόχο να βγαίνω 7ος ή 8ος"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κλήθηκε να αποκαλύψει το νέο σταθμό στην καριέρα του και ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, αρκεί να του δοθεί η δυνατότητα να παίρνει νίκες και τίτλους.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που υπάρχουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου αυτό το καλοκαίρι είναι το ποια ομάδα θα περάσει βέρες με τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να παραμένει εκτός παιχνιδιού από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν και απολύθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "The Coaches Voice" άφησε να εννοηθεί πως ψάχνει για προτάσεις ομάδων που να κυνηγούν νίκες και τίτλους, και ξεκαθάρισε ποιες ομάδες δεν τον ενδιαφέρουν όσον αφορά στο επόμενο προπονητικό του βήμα.

"Μέχρι σήμερα είμαι ο μοναδικός που έχω πάρει πρωτάθλημα σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να έχεις ευελιξία, θα πρέπει να προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον, στο σύλλογο.

Είναι εμπειρίες που με έχουν κάνει πιο πλούσιο και αυτός είναι ο λόγος που δεν κλείνω την πόρτα σε μία νέα χώρα ή μία νέα διοργάνωση. Μου αρέσει το συναίσθημα να έρχομαι σε επαφή με κάτι που δεν γνωρίζω και μπορώ να το κατακτήσω", τόνισε αρχικά ο Πορτογαλος τεχνικός, για να προσθέσει:

"Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι αυτό που δεν θέλω. Αυτό που δεν θέλω είναι ένα πρότζεκτ που να μην μου επιτρέπει να αγωνίζομαι για τη νίκη. Θέλω να παίζω για να νικώ.

ManU coach Jose Mourinho stands on the pitch prior to the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
ManU coach Jose Mourinho stands on the pitch prior to the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Εάν κάποιος μου προσέφερε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για δέκα χρόνια και μου έλεγε πως ο στοχος της διοίκησης είναι να είμαι στο πρώτο μισό του πίνακα και πως θα ήταν τέλεια αν ερχόμασταν 7οι, 8οι ή 9οι στη βαθμολογία, δεν θα ήταν πρότζεκτ για μένα επειδή αυτό δεν είναι στη φύση μου. Ο στόχος μου είναι να αγωνίζομαι για να νικώ".

Αναφερόμενος δε στο στιλ ποδοσφαίρου που θέλει από τις ομάδες του, ο Μουρίνιο είπε μεταξύ άλλων: "Υπάρχει ένα πράγμα σε αυτό το άθλημα που δεν θα αλλαξει ποτέ, ότι νικάει εκείνος που σημειώνει περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο.

Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να το κάνεις. Κάποιοι θεωρούν πως όποιος έχει περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας είναι πιο κυρίαρχος σε σχέση με τον άλλο, αλλά εξαρτάται από το πώς το βλέπεις.

Μία ομάδα που δεν έχει την κατοχή μπορει να γίνει κυρίαρχη, να έχει δηλαδή τον έλεγχο του αγώνα. Όταν έχεις τη μπάλα θα πρέπει να ξέρεις τί να κάνεις όταν δεν την έχεις και το αντίστροφο, διαφορετικά η μοίρα σου θα εξαρτάται από τον αντίπαλο.

Τα πάντα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτεις. Μία μεγάλη ομάδα είναι δυνατή σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Μία ομάδα που έχει μόνο κατοχή μπάλας δεν νικάει. Μία ομάδα είναι ένα παζλ από ιδέες".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ