ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάλμπο: "Συνωμοσία κατά του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του '94"

Μπάλμπο: "Συνωμοσία κατά του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του '94"
AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Επίθεση κατά της FIFA εξαπέλυσε ο παλαίμαχος στράικερ, Άμπελ Μπάλμπο, κάνοντας λόγο για συνωμοσία που στήθηκε εις βάρος του Ντιέγκο Μαραντόνα για να μην γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1994 η Αργεντινή.

Πέρασαν σχεδόν 26 χρόνια από το Μουντιάλ των ΗΠΑ και το θέμα της τιμωρίας του Ντιέγκο Μαραντόνα, που βρέθηκε θετικός σε χρήση αναβολικών ουσιών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν συμπατριώτη του "Πίμπε Ντ'Όρο".

Για τον Αμπέλ Μπάλμπο μάλιστα, που είχε βρεθεί σε εκείνη τη διοργάνωση ως μέλος της αλμπισελέστε, όλο αυτό που έγινε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κακοπαιγμένο θεατρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που θέλησε να εξοντώσει τον Μαραντόνα για το γεγονός πως είχε καταφερθεί εναντίον της.

"Ήταν η πρώτη φορά που μία νοσοκομα έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει έναν παίκτη ώστε να υποβληθεί σε ντόπινγκ κοντρόλ.

Μπάλμπο: "Συνωμοσία κατά του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του '94"
AP PHOTO/DANIEL MUZIO

Αυτό που έγινε με τον Ντιέγκο ήταν μία συνωμοσία", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο "TNT Sports" ο παλαίμαχος στράικερ, για να συμπληρώσει:

"Ενοχλούσαμε αρκετούς και δεν μπορούσαν να μας επιτρέψουν να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ήταν όλα πολύ παράξενα. Ο Ντιέγκο ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μας.

Αλλά τον έψαξαν και ήρθαν να τον πάρουν, ήταν όλα ένα θέατρο. Ο χρόνος έδειξε πως έχουμε δίκιο. Όλοι είδαν πως κάτι απαίσιο υπήρχε στην FIFA".

Για την ιστορία, λίγες μέρες μετά την τιμωρία του Μαραντόνα (βρέθηκε θετικός σε αναβολική ουσία με το που ολοκληρώθηκε το ματς των ομίλων με την Νιγηρία), η Αργεντινή αποκλείστηκε στη φάση των "16" από την Ρουμανία, ενώ ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της Βραζιλίας που νίκησε στον τελικό στα πέναλτι την Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ