ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ: Η κατάθεση για την υπόθεση βιασμού και οι απειλές θανάτου στο μοντέλο

Brazilian soccer player Neymar leaves the police station where he arrived shortly before in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Rio de Janeiro police said Thursday that soccer star Neymar was expected to testify in the investigation linked to a woman's rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa)
Brazilian soccer player Neymar leaves the police station where he arrived shortly before in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Rio de Janeiro police said Thursday that soccer star Neymar was expected to testify in the investigation linked to a woman's rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa) AP

Ο τραυματίας Νεϊμάρ πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Ρίο Ντε Ζανέιρο για να καταθέσει αναφορικά με την κατηγορία βιασμού εις βάρος του αλλά και για το video που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη Βραζιλιάνα μοντέλο.

Αν ρωτούσαν τον Νεϊμάρ τι το χειρότερο θα μπορούσε να του συμβεί στο φινάλε της σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, δεν θα ήταν δυνατόν να το μαντέψει ούτε με την πιο απαισιόδοξη προσέγγιση.

Και όμως, όλα τα άσχημα έπεσαν πάνω του σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο: στο φιλικό της Βραζιλίας με το Κατάρ τραυματίστηκε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και θα αναγκαστεί να δει το φετινό Copa America από την τηλεόραση, όντας τραυματίας, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και κατηγορία βιασμού εις βάρος του.

Απέναντί του βρίσκεται η Najila Trindade Mendes de Souza, με το 26χρονο μοντέλο από την Βραζιλία να τον κατηγορεί πως έπεσε θύμα βιασμού από εκείνον σε ερωτικό ραντεβού που είχαν δώσει οι δυο τους ξενοδοχείο του Παρισιού στις 15 Μαΐου.

Ποιά είναι τα νέα δεδομένα στην ιδιαίτερη αυτή υπόθεση; Αρκετά, με σημαντικότερο το γεγονός πως ο Νεϊμάρ παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης σε αστυνομικό τμήμα του Ρίο Ντε Ζανέιρο όπου κατέθεσε για περίπου δύο ώρες για την κατηγορία βιασμού εις βάρος του, με τον 27χρονο φορ να καταθέτει την άποψή του για το γεγονός της διαρροής video από το δωμάτιο του ξενοδοχείου αλλά και μηνυμάτων και φωτογραφιών που αντάλλαξε με το μοντέλο χωρίς τη συγκατάθεσή της (θεωρείται αδίκημα στην Βραζιλία και κάποιος κινδυνεύει με φυλάκιση από 1 έως 5 έτη).

Brazilian soccer player Neymar arrives to a police station, in a wheelchair due to an ankle injury, in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Rio de Janeiro police said Thursday that soccer star Neymar was expected to testify soon in an investigation linked to a woman's rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa)
Brazilian soccer player Neymar arrives to a police station, in a wheelchair due to an ankle injury, in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Rio de Janeiro police said Thursday that soccer star Neymar was expected to testify soon in an investigation linked to a woman's rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

"Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη που μου δίνετε", αρκέστηκε να πει μπροστά στις κάμερες ο Νεϊμάρ, που εμφανίστηκε χρησιμοποιώντας πατερίτσες (ελέω του τελευταίου τραυματισμού του), με τον δικηγόρο του παίκτη να τονίζει: "Ο Νεϊμάρ ήθελε να ξεκαθαρίσει αυτό που συνέβη. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη".

Την ίδια ώρα πάντως, η γυναίκα που κατηγορεί τον Νεϊμάρ πως άσκησε βία πάνω της δεν κατέθεσε, υποστηρίζοντας πως βρήκε την πόρτα του σπιτιού της παραβιασμένη. Ο δικηγόρος της μάλιστα έκανε λόγο για απειλές θανάτου εις βάρος της μέσω τηλεφώνου από ισχυρά πρόσωπα!

"Της είπαν τηλεφωνικά πως δεν θα ζήσει για πολύ... Είναι δυνατά άτομα, ακόμα και ένας διάσημος δικηγόρος του Σάο Πάουλο της τηλεφώνησε και της είπε πως θα κατέληγε στη φυλακή", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για το video από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νεϊμάρ, ο νομικός εκπρόσωπος του μοντέλου, Ντανίλο Γκαρσία ντε Αντράντε, υπογράμμισε:

Brazilian soccer player Neymar speaks to journalists as he leaves a police station in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Neymar went to the Rio de Janeiro police headquarters Thursday evening in an investigation linked to a womans rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa)
Brazilian soccer player Neymar speaks to journalists as he leaves a police station in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 6, 2019. Neymar went to the Rio de Janeiro police headquarters Thursday evening in an investigation linked to a womans rape allegation against him. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

"Το να διαπράξεις ένα άλλο έγκλημα για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου δεν είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος. Εξέθεσε το κορμί μίας γυναίκας και αυτό μπορεί να θεωρηθεί και πορνογραφία. Έχει χιλιάδες followers, αυτό δεν είναι σωστό παράδειγμα".

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de Sao Paulo, η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η Najila Trindade δεν αποκάλυψε κάποιον τραυματισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, με τη μοναδική πληγή της γυναίκας να είναι σε δάχτυλο του δεξιού χεριού της.

Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ωστόσο σε περίπτωση που ισχύει, τότε αυτό θα είναι το πρώτο θετικό νέο για τον Νεϊμάρ μέσα σε μία περίοδο που τον βρίσκει σε μία τεράστια δίνη εντός και εκτός γηπέδου.

Photo Credits: AP Photo/Leo Correa

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ