ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκαμάρα μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα στα 47 του

Ο Γκαμάρα μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα στα 47 του
AP

Ο προπονητής της Ρούμπιο Νου από την Παραγουάη, Χουάν Σόσα, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον Κάρλος Γκαμάρα να επιστρέψει στα γήπεδα για τους αγώνες κυπέλλου της ομάδας του!

Μία αν μη τι άλλο αξιοσημείωτη πρόταση για να επιστρέψει στα γήπεδα δέχτηκε ο Κάρλος Γκαμάρα. Στα 47 του χρόνια, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τα γήπεδα, ωστόσο παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση.

Έτσι, ο Χουάν Σόσα προπονητής της Ρούμπιο Νου (ομάδα πρώτης κατηγορίας της Παραγουάης) σκέφτεται να τον επαναφέρει στα γήπεδα για τους αγώνες Κυπέλλου.

"Ναι, είναι αλήθεια ότι σκέφτομαι να βάλω τον Κάρλος Γκαμάρα στο επόμενο παιχνίδι. Η διοργάνωση είναι υποβαθμισμένη και επί της ουσίας παίζουμε για 25 κιλά πάγο και 20 μπουκάλια νερό. Είναι ένα αστείο. Για αυτό θέλω να δώσω μεγαλύτερο βάρος στη διοργάνωση και θέλω ο Κάρλος να παίξει μαζί μας στα επόμενα παιχνίδια" ήταν η αρχική τοποθέτηση του.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που έγινε σχετικά με την κατάσταση του διεθνή Παραγουανού αμυντικού είπε: "Ο Κάρλος είναι σε καλύτερη κατάσταση κατάσταση από όλους τους ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας. Κάθε ημέρα τρέχει 12 με 15 χιλιόμετρα".

Δεν ξέρουμε τελικά εάν θα συμβεί αυτό, όμως εάν γίνει ο Γκαμάρα δεν αποκλείεται να παίξει συμπαίκτης με τον 26χρονο γιο του! Ο Κάρλος Γκαμάρα Μοντάνια είναι μέλος της Ρούμπιο Νου, αλλά σε αντίθεση με τον πατέρα του επέλεξε τη θέση του τερματοφύλακα.

Για όσους δεν τον θυμούνται, να αναφέρουμε ότι ο Κάρλος Γκαμάρα υπήρξε ένας σπουδαίος κεντρικός αμυντικός με καριέρα σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής όπως η Ιντερνασιονάλ, η Κορίνθιανς και η Φλαμένγκο. Στην Ευρώπη έπαιξε για ένα χρόνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη σεζόν 2001-02 έπαιξε ως δανεικός στην ΑΕΚ και η τελευταία του ομάδα στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν η Ίντερ.

Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Παραγουάης με την οποία μέτρησε 110 συμμετοχές, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2007!

Photo credits: AP Photo/Dario Lopez-Mills

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ