ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπόλονι είχε προβλέψει ότι ο Κριστιάνο θα ξεπεράσει Φίγκο - Εουζέμπιο

Real's Cristiano Ronaldo, controls the ball, during a training session ahead of Saturday's Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid, in Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, May 23, 2014. (AP Photo/Paulo Duarte)
Real's Cristiano Ronaldo, controls the ball, during a training session ahead of Saturday's Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid, in Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, May 23, 2014. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, μίλησε στη Marca για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε μαζί του ντεμπούτο στη Σπόρτινγκ και υποστήριξε ότι νιώθει δικαιωμένος για τη δήλωση που είχε κάνει τότε για τον Πορτογάλο

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, έδωσε συνέντευξη στη Marca για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ισπανική εφημερίδα τιτλοφόρησε ως εξής: "Ο προπονητής που ανακάλυψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο".

Ο Βέλγος, ο οποίος τώρα εργάζεται στην Άνβερπ, ήταν ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τη σεζόν 2001-2002, οδηγώντας τη μάλιστα στον τίτλο. Την επόμενη χρονιά, ο νεαρός Κριστιάνο Ρονάλντο, φορώντας τη φανέλα με το Νο28, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με προπονητή τον Μπόλονι.

Ήταν σε ηλικία 17 ετών, όταν πέρασε στη θέση του Τονίτο, σε αγώνα Champions League κόντρα στην Ίντερ. "Όταν τον είδα στην ομάδα Νέων, αποφάσισα ότι δεν θα προπονηθεί ξανά εκεί. Στα αποδυτήρια έκανε πλάκα, αλλά στο γήπεδο ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είχε το επίπεδο ωριμότητας που δεν το συναντάς σε 16χρονο ή 17χρονο. Τότε είχα πει ότι θα ξεπερνούσε τον Φίγκο και τον Εουζέμπιο. Το να συγκρίνεις έναν νεαρό παίκτη με δύο θεούς της Πορτογαλίας, μου προκάλεσε προβλήματα, αλλά ο Ρονάλντο απέδειξε ότι είχα δίκιο" ανέφερε ο Μπόλονι.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτός τον καθιέρωσε ως εξτρέμ: " Στην ομάδα Νέων έπαιζε στη θέση 9, αλλά εγώ τον έβαλα δεξιό εξτρέμ. Ήταν νέος, ζύγιζε μόλις 60 κιλά. Θα ήταν δύσκολο λοιπόν να αντιμετωπίσει σέντερ μπακ που ζύγιζαν 100 κιλά. Το μόνο που ήθελε είναι να κάνει ντρίμπλες. Εγώ του έλεγα ότι είναι σημαντικό να περνάς έναν και δύο, αλλά το να περνάς πέντε είναι υπερβολικό".

Όταν ρωτήθηκε για το δίλημμα Ρονάλντο ή Μέσι, απάντησε: " Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ο Ρονάλντο θα είναι πάντα το αγόρι μου. Ξεκίνησε μαζί μου στη Σπόρτινγκ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ