ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τουμπάκοβιτς στον πάγκο της εθνικής Σερβίας

Montenegro coach Ljubisa Tumbakovic listens to a question during a press conference in Podgorica, Montenegro, Sunday March 24, 2019, ahead of the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Montenegro and England on Monday. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Montenegro coach Ljubisa Tumbakovic listens to a question during a press conference in Podgorica, Montenegro, Sunday March 24, 2019, ahead of the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Montenegro and England on Monday. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, Σερβίας. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ είχε απομακρυνθεί από το Μαυροβούνιο μετά την άρνησή του να καθίσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με το Κόσοβο.

Για μισό μήνα έμεινε ορφανή η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Σερβίας, καθώς στις 13 Ιουνίου απομακρύνθηκε από το πόστο ο Μλάντεν Κρστάιτς.

Από τη Δευτέρα (1/7) αναλαμβάνει ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Ο 66χρονος Σέρβος πρώην προπονητής της ΑΕΚ (1999-2000) αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη θέση του προπονητή στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Έχει εργαστεί σε Ραντνίτσκι, Όμπιλιτς, Χάιταν, Παρτίζαν, Αλ Νασρ, Σαντόνγκ Λούνενγκ, Στιλ Αζίν, Γουάν Ζαλ. Από το 2016 μέχρι και τις 8 Ιουνίου ήταν στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Μαυροβουνίου.

Απομακρύνθηκε, ωστόσο, εξαιτίας της άρνησής του να καθίσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με το Κόσοβο για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, δεν θεωρεί ανεξάρτητο κράτος το Κόσοβο και αυτή η πολιτική και ιστορική αντιπαράθεση έχει αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, το οποίο δεν μπορεί εύκολα να διαχωριστεί, ειδικά όταν αφορά αγώνες εθνικών ομάδων.

Το ίδιο με τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς είχαν πράξει και οι γεννημένοι στην Σερβία ποδοσφαιριστές, Φίλιπ Στοϊκοβιτς και Μίρκο Ίβανιτς. Η Σερβία έχει μετά από τρία ματς τέσσερις βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου, ισοβαθμώντας με το Λουξεμβούργο (έχει ματς παραπάνω).

Ουσιαστικά έχουν ψαλιδιστεί οι ελπίδες πρωτιάς - η Ουκρανία έχει δέκα βαθμούς - και θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση με Πορτογαλία (δύο βαθμούς σε δύο ματς).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ