ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αγγλικές ομάδες θριαμβεύουν όπως το... 1971!

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, center, celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 16, 2nd leg, soccer match between Arsenal and Rennes at the Emirates stadium in London, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, center, celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 16, 2nd leg, soccer match between Arsenal and Rennes at the Emirates stadium in London, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι και επισήμως στα καλύτερά του, καθώς έξι εκπρόσωποι από το Νησί συμμετέχουν σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ξυπνούν μνήμες από το 1971.

Αυτό θα πει επέλαση! Οι Άγγλοι φίλαθλοι καμαρώνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια για το πάρα πολύ υψηλό επίπεδο της Premier League, όμως τη φετινή σεζον έχουν έναν έξτρα λόγο για να είναι υπερήφανοι και αυτός αφορά το πόσο μακριά έχουν φτάσει οι ομάδες τους στην Ευρώπη.

Η "σταχτοπούτα" Μπέρνλι αποκλείστηκε νωρίς από τον Ολυμπιακό και δεν πρόλαβε να πάρει μέρος ούτε στους ομίλους του Europa League, έκτοτε όμως οι αγγλικές ομάδες διαπρέπουν και πλέον μπορούν να καμαρώνουν για το γεγονός πως όλες τους θα πάρουν μέρος στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions και του Europa League.

Η οκτάδα του Champions League αγγλοκρατείται αφού πέρασαν από τη φάση των "16" οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Σίτι και Γιουνάιτεντ, και οι Τότεναμ και Λίβερπουλ, ενώ στα προημιτελικά του Europa League δηλώνουν "παρών" Άρσεναλ και Τσέλσι, που ξεπέρασαν το βράδυ της Πέμπτης τα εμπόδια των Ρεν και Ντινάμο Κιέβου αντίστοιχα.

Προκειμένου να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας τους, αρκεί να σκεφτεί πως η τελευταία φορά που έφτασαν έξι ομάδες της Αγγλίας στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν πριν από 48 χρόνια (!) και συγκεκριμένα τη σεζόν 1970-71.

Τότε, είχαμε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Αγγλία να έχει εκπρόσωπο και στις 3! Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών έπαιξε στα προημιτελικά η Έβερτον όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο Εκθέσεων οι Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Λιντς ενώ στο Κυπελλούχων αγωνίστηκαν στους "8" Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, οι Λονδρέζοι έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, καθώς στο φινάλε εκείνης της σεζόν πήραν μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό που διεξήχθη στο στάδιο "Καραϊσκάκης" (έγινε και δεύτερο ματς, αφού το πρώτο δεν έβγαλε νικητή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Champions League: H επιστροφή των Άγγλων
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ