ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Έλληνες του εξωτερικού: η εκτόξευση του Χολέμπας και η αμήχανη στιγμή του Μήτρογλου

Οι Έλληνες του εξωτερικού: η εκτόξευση του Χολέμπας και η αμήχανη στιγμή του Μήτρογλου
EUROKINISSI

Ο Χολέμπας που "χαζεύει" τους Άγγλους, ο Μήτρογλου που πέταξε την ευκαιρία, ο "50άρης" Σιόβας και η δοκιμασία Τζαβέλλα-Μανιάτη στην φωλιά της Φενέρμπαχτσε. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων στις σημαντικότες ευρωπαϊκές λίγκας για το Σαββατοκύριακο.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 34 εκπρόσωπών μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Έμεινε στον πάγκο στο 1-1 της ομάδας του με την Γουλβς για τη 12η αγωνιστική της Premier League (είχε παίξει το βράδυ της Πέμπτης σε όλο το ματς απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για το Europa League), με τον Ουνάι Έμερι να επιλέγει για το κέντρο της άμυνας των "κανονιέρηδων" τους Μουστάφι και Χόλντινγκ.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε εκτός αποστολής (αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού).

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Ήταν βασικός και έπαιξε μέχρι το φινάλε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Γουότφορντ με την Σαουθάμπτον, πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ στο 82' που χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στις "σφήκες" (σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής). Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ είναι μάλιστα ο παίκτης που έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον αμυντικό στην Premier League τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του 2 γκολ και 4 ασίστ.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έκατσε στον πάγκο των αναπληρωματικών στην εντός έδρας επικράτηση της "Μπόρο" με 2-0 επί της Γουίγκαν για την 17η αγωνιστική της Championship.

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Νότιγχαμ Φόρεστ): Έμεινε εκτός αποστολής στο ισόπαλο ματς (0-0) της Φόρεστ με την Στόουκ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Λεγκανές με την Ζιρόνα, έπαιξε μέχρι το φινάλε και είχε συμβολή στο να πάρει τον βαθμό η ομάδα του στην Καταλωνία που την έφερε οριακά κάτω από τη ζωνη του υποβιβασμού. Αυτή ήταν η 50η συμμετοχή του σε επίπεδο ισπανικής λίγκας (έχει και άλλα 7 ματς στο Copa del Rey), με τον διεθνή στόπερ να είναι μάλιστα ο έκτος στη λίστα των "πεπινέρος" με τις περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη ισπανική κατηγορία.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Βασικός και αναντικατάστατος, έπαιξε από την αρχή μέχρι το τέλος στην εντός έδρας αναμέτρηση με 4-1 επί της Σαμπντόρια έχοντας θετικότατη παρουσία στα μετώπισθεν των "τζαλορόσι".

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Μετά από τη συμμετοχή του ως βασικός στο 5-1 επί της Έμπολι, έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών (βασικός ο Οσπίνα) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τζένοα, που βρήκε τους "παρτενοπέι" να επικρατούν 2-1 με ανατροπή και να διατηρούνται στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Παραμένει στη λίστα των τραυματιών (έχει φέτος μόλις δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα με την Έμπολι και στον αγώνα με την Πάρμα στις 22 Σεπτεμβρίου) και έμεινε εκτός αποστολής από τον εκτός έδρας με την SPAL.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Έμεινε εκτός αποστολής της Στουτγκάρδης στο εκτός έδρας 2-0 των Σουηβών επί της Νυρεμβέργης για την 11η αγωνιστική, με τον Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς κόντρα στην 3η της βαθμολογίας Λειψία, που βρήκε τις "ασπιρίνες" να χάνουν με 3-0.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ (ήττα με 2-1), με τον διεθνή αριστερό μπακ να αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα τραυματισμού και να μην έχει φέτος ούτε μία συμμετοχή στη Bundesliga.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Βέρντερ, στην ήττα των "πρασίνων" με 3-1 στη Βρέμη από τη 2η της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ): Ο Ρούντι Γκαρσία έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Μήτρογλου στο ματς κόντρα στην Ντιζόν στο "Βελοντρόμ", με τον Έλληνα στράικερ να χάνει όμως δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και να αποτυγχάνει να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Έγινε αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ζερμέν να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης της Ολιμπίκ. Για την "Equipe" μάλιστα ήταν ο χειρότερος παίκτης της Μαρσέιγ και με άριστα το "10" τον βαθμολόγησε με "3".

Οι Έλληνες του εξωτερικού: η εκτόξευση του Χολέμπας και η αμήχανη στιγμή του Μήτρογλου

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα της Νιμ με 1-0 από την Νις. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στην Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 10 ματς και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός για ένα ακόμα ματς ο πρώην κίπερ του Παναθηναϊκού, η μοναδική στιγμή που νικήθηκε από τους αντιπάλους του στο 3-1 της Μπενφίκα στην έδρα της Τοντέλα ήταν στο 1ο λεπτό, που σημείωσε αυτογκόλ ο συμπαίκτης του Κόντι.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στην αρχή του εκτός έδρας αγώνα με την Τοντέλα (νίκη 3-1 για τους "αετούς"), μπήκε αλλαγή στο 85ο λεπτό στη θέση του Λιούμπομιρ Φέισα.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς με την Νασιονάλ, που βρήκε την Μαρίτιμο να γνωρίζει την ήττα με 1-0 και να πέφτει στη 13η θέση στης βαθμολογίας και στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο στο θριαμβευτικό 7-1 του Άγιαξ στην έδρα της Εξέλσιορ, με τη φανέλα του βασικού γκολκίπερ του "Αίαντα" να δείχνει να είναι καπαρωμένη από τον Ονάνα.

Δημήτρης Κολοβός (Βίλεμ): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στο εκτός έδρας 3-2 επί της Τσβόλε, που έφερε την Βίλεμ στην 11η θέση της βαθμολογίας και στο +3 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε όλο το ματς κόντρα στην Φένλο, με την Φορτούνα Σιτάρντ να γνωρίζει την ήττα με 3-2 και να υποχωρεί στη 10η θέση της κατάταξης.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας σε όλο το ματς απέναντι στην Ντε Χάαγκ, με το φινάλε να βρίσκει την Άλκμααρ να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 και να σκαρφαλώνει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-0 από την Σταντάρ Λιέγης.

Στέργιος Μαρίνος (Σαρλερουά): Σπουδαία επιτυχία για την Σαρλερουά για την 15η αγωνιστική καθώς επιβλήθηκε 2-1 εντός έδρας της Μπριζ, με τον Στέργιο Μαρίνο να αγωνίζεται σε όλο το ματς καλύπτοντας τη θέση του δεξιού μπακ.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Μπήκε αλλαγή στο 57ο λεπτό στη θέση του Μπαντιμπανγκά με την ομάδα του να υπολείπεται στο σκορ με 1-0, χωρίς να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση. Το φινάλε βρήκε την Μπέβερεν να ηττάται με 2-0 στην έδρα της Σερκλ Μπριζ και να μένει στην 14η θέση.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Βασικός στη θέση του δεξιού μπακ, ο Γκαλίτσιος έπαιξε σε όλο το ματς κόντρα στην Γκενκ, με την ομάδα του να πανηγυρίζει το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) απέναντι στην πρωτοπόρο.

Αλέξανδρος Κατράνης (Μουσκρόν): Εμεινε στον πάγκο και δεν ήταν μέσα στις τρεις διορθωτικές κινήσεις που έκανε ο τεχνικός της Μουσκρόν, Μπερντ Στορκ, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΚΩΤΙΑ

Premiership

Χάρης Μαυρίας (Χιμπέρνιαν): Έμεινε στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην εκτός έδρας ήττα των "Χιμπς" με 1-0 από την Αμπερντίν.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Βασικός στο ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" (έπαιξε όλο το ματς όντας ο ένας εκ των δύο στόπερ), που βρήκε την Αλάνιασπορ να γνωρίζει την ήττα με 2-0.

Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ): Ήταν στο αρχικό σχήμα της Αλάνιασπορ έχοντας ρόλο ανασταλτικού μέσου, ωστόσο στο 35ο λεπτό -και με την Φενέρμπαχτσε να έχει πετύχει ήδη δύο γκολ- έγινε αλλαγή, με τον Λούκα Βιγιαφάνιες να παίρνει τη θέση του για να τονώσει την επιθετική δύναμη της ομάδάς του.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποίηθηκε στο 0-0 της Στουρμ Γκρατς εντός έδρας κόντρα στην Σεντ Πόλτεν του Ταξιάρχη Φούντα.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Στουρμ Γκρατς, περνώντας στη θέση του Μπάλιτς στο 86'.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός σε ένα ακόμα ματς της Κοπεγχάγης ο Ζέκα, με τον διεθνή μέσο να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο στο εκτός έδρας 1-1 με την Aab για την 16η αγωνιστική, που της έφερε συγκάτοικο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Μίντιλαντ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι της Σλάβια Σόφιας με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, το οποίο ολοκληρώθηκε δίχως νικητή (1-1), για τη 15η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βουλγαρία. Η ομάδα του είναι στη 10η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ίδιος πραγματοποίησε την 7η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ