ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο Κώστας Μήτρογλου που απογείωσε την Γαλατάσαραϊ με ονειρεμένο γκολ στο 94' και οι Λάμπρου και Βρουσάι που είναι σταθερά συνδεδεμένοι με τα αντίπαλα δίχτυα στην Eredivisie. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 42 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Λιγότερο από έναν μήνα χρειάστηκε τελικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για να επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο στις 25 Ιανουαρίου, σε ματς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο "Sokratis" επανεμφανίστηκε κόντρα στην ΜΠΑΤΕ για το Europa League όπου μπήκε αλλαγή στο 56' και σκόραρε τέσσερα λεπτά αργότερα για να σφραγίσει την πρόκριση των Λονδρέζων στη φάση των "16" ενώ το απόγευμα της Κυριακής ξαναβρήκε τη θέση του στο αρχικό σχήμα αγωνιζόμενος ως το φινάλε στο εντός έδρας 2-0 επί της Σαουθάμπτον για την 27η αγωνιστική. Συνολικά, μετράει 17 συμμετοχές στη φετινή Premier League, όπου σε όλες έχει να επιδείξει "γεμάτα" 90λεπτα.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τους "άγιους", με τον νεαρό στόπερ να μετράει συνολικά 11 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League, που τα πήρε στο ματς της 3ης Φεβρουαρίου απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Ήταν τιμωρημένος (συμπλήρωσε κάρτες) και εξέτισε την ποινή του στον εκτός έδρας αγώνα με την Κάρντιφ, με την ομάδα του Χάβι Γκράθια να κάνει παρέλαση στην Ουαλία επικρατώντας 5-1 με κρεσέντο των Ντεουλοφέου (χατ-τρικ) και Ντίνι (δύο γκολ).

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την ΚΠΡ στο "Ρίβερσαϊντ", που βρήκε την "Μπόρο" να επικρατεί με 2-0 και να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ ανόδου (5η).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός στο εντός έδρας 1-1 με την Βαλένθια, κάλυψε τη θέση του αριστερού στόπερ σε σύστημα 5-3-2 και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ως το φινάλε, συμπληρώνοντας 17 γεμάτα 90λεπτα στα τελευταία 18 ματς πρωταθλήματος της Λεγκανές.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Βασικός στο κέντρο της άμυνας της Ρόμα με παρτενέρ τον Μαρκάνο, στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Φροζινόνε για την 25η αγωνιστική της Serie A. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους Ρωμαίους να επικρατούν 3-2 με σκόρερ τον Τζέκο στο 95', με τον διεθνή στόπερ να έχει ωστόσο δώσει τη θέση του στον Φάσιο στο 77' καθώς υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο και χρειάστηκε φορείο για να αποχωρήσει. Το ιατρικό επιτελείο των "τζαλορόσι" εμφανίστηκε αισιόδοξο ότι θα προλάβει έστω και οριακά να δηλώσει "παρών" στο μεγάλο ντέρμπι με την Λάτσιο το ερχόμενο Σάββατο (2/3) για το πρωτάθλημα.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" (νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0 και αύξησε στους εννέα βαθμούς τη διαφορά της από την 3η Ίντερ), με τον Κάρλο Αντσελότι να δίνει τη φανέλα του βασικού πορτιέρε στον Άλεξ Μέρετ.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Έμεινε στον πάγκο στην ήττα με 1-0 από την Σαμπντόρια στο "Λουίτζι Φεράρις", που άφησε τους Σαρδηνούς στην 14η θέση και στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Παρακολουθήσε από τον πάγκο την ήττα της ομάδας του με 3-0 από την Μίλαν στο "Σαν Σίρο" το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για πέμπτο διαδοχικό ματς, αγωνίστηκε ως το φινάλε στη βαριά εκτός έδρας ήττα με 4-1 από την Τσιταντέλα που έριξε την ομάδα της Απουλίας στην 6η θέση της βαθμολογίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Πήρε χρόνο συμμετοχής για ενδέκατο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος των Σουηβών, με τον διεθνή επιθετικό να μπαίνει αυτή τη φορά αλλαγή στο 58' (αντί του Μάριο Γκόμεζ) στο εκτός έδρας ματς με την Βέρντερ (πήρε κίτρινη κάρτα στο 86'). Με το βαθμό που απέσπασε, η Στουτγκάρδη είναι τώρα 16η, στη θέση που την οδηγεί σε αγώνες μπαράζ (με την 3η της Τσβαϊτελίγκα) για την παραμονή της στην κατηγορία.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έχει υποβληθεί σε εγχείριση και η επιστροφή του στα γήπεδα για τις "ασπιρίνες" υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Βασικός στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Φράιμπουργκ, αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ σε σύστημα με 4 αμυντικούς. Είχε δύσκολο απόγευμα Σαββάτου, με την ομάδα του να γνωρίζει διασυρμό με 5-1 και να είναι πλέον στην 15η θέση, μόλις δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για μήνες και προσδοκά οσονούπω την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Βέρντερ. Στο εντός έδρας 1-1 με την Στουτγκάρδη βρέθηκε στον πάγκο για έκτο διαδοχικό ματς.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα κόντρα στην Ράγκενσμπουργκ που βρήκε την ομάδα του γερμανικού Βορρά να γνωρίζει την ήττα (2-1) και να απειλείται πλέον η παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας από την Κολωνία (είναι στο -2 αλλά με ματς λιγότερο από το Αμβούργο).

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Έμεινε εκτός αποστολής της ομάδας του στην εντός έδρας επιτυχία με 1-0 επί της Ίνγκοσταλντ, που επέτρεψε στην Ζανκτ Πάουλι να σκαρφαλώσει στην 4η θέση της κατάταξης.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 26 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 23 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός στο 4-0 επί της Τσάβες το βράδυ της Δευτέρας στο "Λουζ", που κράτησε τους "αετούς" σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Πόρτο (57-56). Στις πρώτες 23 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει να επιδείξει 22 "γεμάτα" 90λεπτα, ενώ στο μοναδικό ματς που δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, ήταν το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 86'.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για έκτο σερί ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και μάλιστα κόντρα στην Τσάβες ο προπονητής του, Μπρούνο Λάζε, τον τοποθέτησε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ρούμπεν Ντίας και τον κράτησε στο ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Βρέθηκε εκτός αποστολής της Μαρίτιμο στην σπουδαία εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που την ανέβασε στη 12η θέση και στο +2 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στο επιβλητικό 5-1 του "Αίαντα" στην έδρα της Ντεν Χάαγκ που του επέτρεψε να μειώσει σε δύο βαθμούς την απόσταση από την κορυφή μετά την ισοπαλία με 1-1 που έφερε η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν κόντρα στην Φέγενορντ.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Βασικός για δεύτερο διαδοχικό ματς (έμεινε μέχρι το φινάλε όπως και την περασμένη αγωνιστική), άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' με πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει βαθμό ή βαθμούς απένάντι στην Χέρενφεν που πήρε εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Φορτούνα.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας ήττα της Άλκμααρ με 2-1 από την Βίλεμ που την άφησε στην 4η θέση και στο -3 από την 3η της βαθμολογίας Φέγενορντ.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός ήταν βασικός στο εντός έδρας με την Άλκμααρ και μάλιστα ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη (2-1) στην ομάδα του, σκοράροντας με κεφαλιά μόλις στο 7ο λεπτό (3 γκολ σε 6 ματς ο μέχρι στιγμής απολογισμός του στην Ολλανδία). Έμεινε στο ματς ως το φινάλε και πανηγύρισε το τρίποντο που εκτόξευσε την Βίλεμ στο +4 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Αποτέλεσε την τρίτη και τελευταία αλλαγή της ομάδας του, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 91ο λεπτό αντί του Ίσακ.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Μπήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό στον εκτός έδρας θρίαμβο της ομάδας του με 6-2 επί της Μπέβερεν του Απόστολου Βέλλιου που την ανέβασε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Μετά το εκπληκτικό σερί των 24 γεμάτων 90λεπτων σε ισάριθμο αριθμό αγωνιστικών, ο Στέργος Μαρίνος δεν αγωνίστηκε σε τρίτο σερί παιχνίδι της Σαρλερουά. Κόντρα στην Οστάνδη την 25η αγωνιστική έμεινε εκτός αποστολής όντας τιμωρημένος, με τον Μαξίμ Μπουσί που τον αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα να κρατάει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας στο ματς με την Κόρτραϊκ και σε αυτό με την Σιντ Τρούιντεν την περασμένη Κυριακή και τον Έλληνα αμυντικό να παρακολουθεί το ματς (εκτός έδρας ήττα με 3-1) από τον πάγκο.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Για τέταρτο διαδοχικό ματς (και πέμπτο συνολικά μέσα στη σεζόν) έμεινε εκτός αποστολής, αυτή τη φορά στην εντός έδρας συντριβή με 6-2 από την Κόρτραϊκ του Χάρη Χαρίση.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Επανεμφανίστηκε με τη φανέλα της Μουσκρόν για πρώτη φορά μετά την 1η Δεκεμβρίου 2018 (μεσολάβησαν εννεά ματς πρωταθλήματος που έμεινε στον πάγκο), παίρνοντας τη θέση του Μπογιά στο 60ο λεπτό στο εντός έδρας 1-0 επί της Λόκερεν.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Τη μεγαλύτερη στιγμή του μέχρι στιγμής με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ βίωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Κώστας Μήτρογλου καθώς, στο πρώτο του γεμάτο 90λεπτο από τότε που μετακόμισε στην Τουρκία, χάρισε στην "Τσιμ Μπομ" τη νίκη με 1-0 επί της ουραγού Ακχίσαρσπορ με γκολ στο 94ο λεπτό! Το τέρμα αυτό κράτησε ζωντανή την ομάδα του διεθνούς επιθετικού στη μάχη του τίτλου (διατηρήθηκε στο -6 από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ), με τους ανθρώπους της να το γιορτάζουν με ελληνικό στιλ καθώς έβαλαν στα μεγάφωνα του "Türk Telekom Stadium" το "Τρελοκομείο" του Πάνου Κιάμου!

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Μετά το "διάλειμμα" που έκανε κόντρα στην Τράμπζονσπορ όπου έμεινε εκτός αποστολής όντας τιμωρημένος, επέστρεψε στη δράση, καλύτποντας τη θέση του αριστερού στόπερ στο άνετο 3-0 της Αλάνιασπορ επί της Κασίμπασα. Ο διεθνής μπακ, που την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2021, μετράει πλέον 14 "γεμάτα" 90λεπτα στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του με την Αλάνιασπορ.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Τέταρτο διαδοχικό 90λεπτο για τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν), αυτή τη φορά στην εντός έδρας επικράτηση με 2-1 επί της Ερζουρούμσπορ που επέτρεψε στην Άνκαραγκουτσου να αναπνεύσει βαθμολογικά (+3 από τη γραμμή του υποβιβασμού).

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός, αγωνίστηκε ως το φινάλε στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Βέντισελ (πήρε κίτρινη κάρτα στο 28') που ψαλίδισε στον έναν μόλις πόντο τη διαφορά της πρωτοπόρου Κοπεγχάγης έναντι της Μίντιλαντ.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Βασικός στην επανέναρξη του αυστριακού πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή (κεντρικός στόπερ σε σύστημα με τρία μπακ), αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε στην ισοπαλία με 1-1 που έφερε η ομάδα του στην έδρα της Μάτερσμπουργκ.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Όχι μόνο πήρε φανέλα και αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χάρτμπεργκ για την 19η αγωνιστική, ήταν εκείνος που χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι στο 73ο λεπτό.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

First Professional Football League

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του στο νικηφόρο 3-1 στην έδρα της Μπότεφ Βράτσα, με το τρίποντο αυτή να την φέρνει πάνω από την αντίπαλό της και να την στέλνει στην 8η θέση της βαθμολογίας.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Αγωνίστηκε σε όλο το ματς στη σπουδαία νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ που εξασφάλισε στην Ομόνοια παρουσία στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και συμμετοχή στα πλέι οφ.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Βασικός σε ένα ακόμα ματς του "τριφυλιού", έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την ΑΕΛ που βρήκε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο με τα γκολ του Νταβίντ Ραμίρεζ στο 36' και στο 62'.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Πρόσθεσε, κόντρα στην ΑΕΛ, άλλα 90 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Ομόνοιας, σε ένα ματς που λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ στο 41', με κεφαλιά του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή της αντίπαλης εστίας από τον Τεϊσέιρα.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε έχοντας ρόλο κεντρικού αμυντικού, στην τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-1 του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα Λεμεσού στο ντέρμπι κορυφής των δύο ομάδων για την 22η αγωνιστική. Πήρε κίτρινη κάρτα στο 10'.

Σάββας Γκέντσογλου (ΑΠΟΕΛ): Βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε έχοντας καθήκοντα στη μεσαία γραμμή, στο 2-1 επί του Απόλλωνα στην Λεμεσού που επανέφερε την ομάδα του Τραμετσάνι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σωκράτης Φυτανίδης (Ένωση Παραλιμνίου): Βασικός, έμεινε ως το τέλος στο ματς στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 3-0 από την ΑΕΚ Λάρνακας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ