ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Έλληνες του εξωτερικού: Οι γκολάρες του Λάμπρου και το χαμένο σερί του Μαρίνου

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέκα που συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Δανούς, ο Λάμπρου που "τρέλανε" τους Ολλανδούς με δύο εκπληκτικά γκολ και ο Μαρίνος που είδε το σπάνιο σερί του να παίρνει τέλος ελέω τιμωρίας. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 40 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Παραμένει στα πιτ μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο, σε ματς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/1), με την Άρσεναλ να έχει ανακοινώσει επίσημα πως " αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ προπονήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου".

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χάντερσφιλντ, που βρήκε τους Λονδρέζους να επικρατούν με σκορ 2-1 και να σκαρφαλώνουν στην 5η θέση της κατάταξης, στο -1 από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός στόπερ μετράει συνολικά 11 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League, που τα πήρε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε ως το φινάλε στην εντός έδρας επικράτηση επί της Έβερτον (1-0, στην 8η θέση της βαθμολογίας οι "σφήκες") και έφτασε τα 1.986 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League. Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 83ο λεπτό.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την 2η της βαθμολογίας Λιντς στο "Ρίβερσαϊντ", που βρήκε την "Μπόρο" να αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 με τα "παγώνια" και να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ ανόδου (5η).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός στον εντός έδρας θρίαμβο με 3-0 επί της Μπέτις (που έφερε την Λεγκανές στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα), αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε και συμπλήρωσε 15 γεμάτα 90λεπτα στα τελευταία 16 ματς πρωταθλήματος με την ομάδα του.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής από το ματς στην Βερόνα, που βρήκε την Ρόμα να επικρατεί άνετα με 3-0 της τοπικής Κιέβο και να παραμένει σε τροχιά 4άδας. Συνολικά, ο 27χρονος διεθνής στόπερ μετράει 19 συμμετοχές (στις 16 εξ αυτών έπαιξε και στα 90') στις 23 πρώτες αγωνιστικές της φετινής Serie A.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με την Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" ( έμεινε στο 0-0 και απομακρύνθηκε 11 πόντους από την κορυφή), με τον Άλεξ Μέρετ να παίρνει φανέλα βασικού. Από τα 23 ματς της Serie A, έχει μπει στην ενδεκάδα σε έξι από αυτά, με τον Κάρλο Αντσελότι να μοιράζει στο πρωτάθλημα το χρόνο συμμετοχής στους Μέρετ, Οσπίνα και Καρνέζη.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Ρολάντο Μαράν, στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Μίλαν το βράδυ της Κυριακής.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα στο "Ολίμπικο" κόντρα στην Λάτσιο (ήττα με 1-0 για την ομάδα της Τοσκάνης), χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Γιώργος Αντζουλάς (Φιορεντίνα): Ο 18χρονοςΈλληνας αμυντικός (διεθνής με την Εθνική Νέων) πήγε ως δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης στην Φιορεντίνα για να στελέχωσει την Primavera των "βιόλα" και στον εντός έδρας αγώνα με την Νάπολι για την 23η αγωνιστική της Serie A έκανε ντεμπούτο στην αποστολή. Σημειώνεται πως υπάρχει οψιόν αγοράς του η οποία θα ενεργοποιηθεί αν καταγράψει έστω μία συμμετοχή ως βασικός με την ομάδα της Φλωρεντίας στη Serie A.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για τρίτο συνεχόμενο ματς, αυτή τη φορά στο 1-1 στην έδρα της Βενέτσια που κράτησε την Λέτσε στην 4η θέση της Serie B. Αντικαταστάθηκε στο 82' από τον Φάλκο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Πήρε χρόνο συμμετοχής για ένατο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος των Σουηβών. Μπήκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (αντί του Ζούμπερ), με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0 στην έδρα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, δεν μπόρεσε ωστόσο να τη βοηθήσει να αποφύγει βαριά ήττα με σκορ 3-0.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έχει υποβληθεί σε εγχείριση και η επιστροφή του στα γήπεδα για τις "ασπιρίνες" υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Τρίτο διαδοχικό 90λεπτο για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά κάλυψε τη θέση του αριστερού μπακ για την Άουγκσμπουργκ στην Βρέμη. Το φινάλε βρήκε πάντως την ομάδα του να γνωρίζει βαριά ήττα με 4-0 από την Βέρντερ.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έμεινε στον πάγκο στο θριαμβευτικό 4-0 επί της Άουγκσμπουργκ. Δεν έχει πάρει ακόμα λεπτά συμμετοχής στη φετινή Bundesliga.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Δρέσδης που βρήκε την ομάδα του γερμανικού Βορρά να νικάει 1-0 (84' Χόλτμπι) και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με +4 έναντι της Κολωνίας. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, είναι έτοιμος για την επάνοδο στη δράση αφήνοντας οριστικά πίσω το πρόβλημα τραυματισμού που τον έχει ταλαιπωρήσει για μεγάλο διάστημα.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός αποστολής της ομάδας του στον εκτός έδρας αγώνα με την 2η της βαθμολογίας Κολωνία, που βρήκε τα "κριάρια" να παίρνουν μία εμφατική νίκη με 4-1.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη της Νιμ με 4-2 επί της Ναντ, σε ένα ματς που έγινε κάτω από τη βαριά σκιά της επιβεβαίωσης του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα . Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 24 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 21 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Αν και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο απέναντι στην Νασιονάλ, ήταν ουσιαστικά "θεατής", μιας που η Μπενφίκα συνέτριψε με 10-0 την αντίπαλό της, σημειώνοντας την πιο ευρεία νίκη της μετά το 1955! Στις πρώτες 21 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει να επιδείξει 20 "γεμάτα" 90λεπτα, ενώ στο μοναδικό ματς που δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, ήταν το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 86'.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για τέταρτο στη σειρά ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα, κόντρα στην Νασιονάλ ωστόσο έγινε αλλαγή στο 62' (είχε κίτρινη κάρτα από το 20λεπτο) παραχωρώντας τη θέση του στον Φλορεντίνο Λούις.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Βρέθηκε εκτός αποστολής της Μαρίτιμο στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Άβες που την έριξε στην 15η θέση της βαθμολογίας (οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Χέρακλες που άφησε τον "Αίαντα" έξι πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Μετά από δύο σερί ματς πρωταθλήματος που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, επέστρεψε δυναμικά καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 4-1 επί της Εξέλσιορ πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Στο 13' άνοιξε το σκορ με ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής που άφησε άγαλμα τον αντίπαλο κίπερ ενώ στο 33' έκανε το 2-0 με περίτεχνη ενέργεια και άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο 83' έγινε αλλαγή, με το σκορ να είναι ήδη στο 3-1 για την Φορτούνα.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Μπρέντα που εδραίωσε την Άλκμααρ στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τις τρεις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Φέγενορντ.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Τρίτο σερί 90λεπτο για τον δανεικό από τον Ολυμπιακό επιθετικό, αυτή τη φορά δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα (2 γκολ σε 4 ματς ο μέχρι στιγμής απολογισμός του στην Ολλανδία) στην ήττα με 2-1 στην έδρα της Φένλο.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή για την ομάδα του στο ματς με την Φένλο, μπήκε στο 58' στη θέση του Οζμπιλίζ.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Για τρίτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο, αυτή τη φορά στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Έουπεν που έφερε την Κόρτραϊκ στην 9η θέση.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Μετά το εκπληκτικό σερί των 24 γεμάτων 90λεπτων σε ισάριθμο αριθμό αγωνιστικών, ο Στέργος Μαρίνος απουσίασε για πρώτη φορά από ματς της Σαρλερουά, αυτό απέναντι στην Οστάνδη για την 25η αγωνιστική (1-1). Αιτία το ότι ήταν τιμωρημένος (συμπλήρωσε κάρτες στο προηγούμενο ματς με την Μουσκρόν), με τον προπονητή Φελίς Ματσού να χρησιμοποιεί αντί του 31χρονου Μαρίνου στο δεξί άκρο της άμυνας τον 19χρονο Μαξίμ Μπουσί.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Για δεύτερο διαδοχικό ματς (και τρίτο συνολικά μέσα στη σεζόν) έμεινε εκτός αποστολής, αυτή τη φορά στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Σιντ-Τρούιντεν που την άφησε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Για όγδοο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο της Μουσκρόν, αυτή τη φορά στην εκτός έδρας επιτυχία με 2-1 απέναντι στην Γκενκ.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Μετά το ντεμπούτο του κόντρα στην Αλάνιασπορ (1-1) όπου ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Φατίχ Τερίμ, στο ματς απέναντι στην Τράμπζονσπορ (νίκη με 3-1 για την "Τσιμ Μπομ" με δύο γκολ του Μπελχαντά) έμεινε στον πάγκο.

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Για δέκατο τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του (κάλυψε τη θέση του αριστερού στόπερ) και μάλιστα στο 42ο λεπτό χρίστηκε σκόρερ κόντρα στην Γκεζτέπε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζάλμα Κάμπος. Στο 76' πήρε κίτρινη κάρτα και στο 94' αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να γίνει η τελευταία αλλαγή για την ομάδα του, με το φινάλε να βρίσκει την Αλάνιασπορ να γνωρίζει την ήττα με 3-2.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Ο 25χρονος δεξιός μπακ μετακόμισε στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Άνκαραγκουτσου ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν) και μετράει ήδη δύο σερί 90λεπτα. Μετά το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας ήττα με την Τράμπζονσπορ, αυτή τη φορά έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Άνκαραγκουτσου (κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας) και πανηγύρισε το εντυπωσιακό 3-0 επί της Κασίμπασα που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Μετά από σχεδόν δύο μήνες χειμερινής διακοπής η ποδοσφαιρική Δανία επέστρεψε στη δράση με τα ματς της 21ης αγωνιστικής. Η Κοπεγχάγη διέσυρε με 6-1 την Oντένσε και κράτησε τους τρεις βαθμούς που τη χωρίζουν από τη δεύτερη Μίντιλαντ, με τον Ζέκα να αγωνίζεται σε όλο το ματς και να βαζει στο 52' το τέταρτο γκολ της ομάδας του με σόλο ενέργεια και εντυπωσιακό τελείωμα.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σε όλο το ματς απέναντι Δόξα Κατοκοπιάς και μάλιστα ήταν εκείνος που μείωσε σε 2-1 το σκορ στο 80' (ασίστ ο Ζίβετς) πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ομόνοιας. Πριν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, είχε τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες, με τον αντίπαλο κίπερ να τον σταματάει δύο φορές και ένα σουτ του να είναι άστοχο, ενώ στο 91' παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Όπως και ο Μαυρίας έτσι και ο Κολοβός ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Γιάννη Αναστασιου και έμεινε μέχρι τέλους, με τον άλλοτε παίκτη των Πανιωνίου και Ολυμπιακού να χαρίζει στην Ομόνοια το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ στο 93' με σουτ μέσα από την περιοχή.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Πρόσθεσε άλλα 90 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Ομόνοιας κόντρα στην Δόξα Κατοκοπιάς, σε ένα ματς που πρωταγωνίστησαν επιθετικά από πλευράς "τριφυλλιού" οι Μαυρίας και Κολοβός.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Βασικός στο εκτός έδρας 2-0 επί της Ένωσης Παραλιμνίου, αγωνίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Σάββας Γκέντσογλου (ΑΠΟΕΛ): Μπήκε αλλαγή στο 70' αντί του Νούνο Μοράις, με το φινάλε να τον βρίσκει να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το +3 από την ΑΕΛ και το +4 από τον Απόλλωνα (έπαιξαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες της Λεμεσού και αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα).

Σωκράτης Φυτανίδης (Ένωση Παραλιμνίου): Αγωνίστηκε σε όλο το ματς στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και πλέον μετράει 4 γεμάτα 90λεπτα στις πρώτες πέντε του συμμετοχές με το Παραλίμνι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ