ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Έλληνες του εξωτερικού: Το όνειρο του FA Cup για Χολέμπας

Οι Έλληνες του εξωτερικού: Το όνειρο του FA Cup για Χολέμπας

Ο Χολέμπας που "βλέπει" ημιτελικά Κυπέλλου Αγγλίας, ο Ταχτσίδης που διεκδικεί άνοδο στη Serie A με την Λέτσε και ο Μήτρογλου που κυνηγάει πρωτάθλημα και στην Τουρκία. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 40 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

FA Cup

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Δεν είναι βασικός και αναντικατάστατος μόνο στο πρωτάθλημα αλλά υπολογίζεται και στο Κύπελλο Αγγλίας από τον προπονητή του ο Χοσέ Χολέμπας. Ο άλλοτε αριστερός μπακ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης απέναντι στην ΚΠΡ, που βρήκε την Γουότφορντ να επικρατεί 1-0 με γκολ του Καπού (αυτή ήταν η μοναδική τελική εντός εστίας που είχαν οι "σφήκες") και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του FA Cup. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια θα διεκδικήσει μάλιστα την πρόκριση στους "4" του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού υποδεχόμενη την Κρίσταλ Πάλας σε νοκ-άουτ ματς.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν στο "Ίγουντ Παρκ", που βρήκε την "Μπόρο" να παίρνει το τρίποντο με γκολ του Ασομπαλόνγκα στο 19' και να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ ανόδου (5η).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Δύσκολο βράδυ Σαββάτου για τον διεθνή στόπερ καθώς ήταν βασικός στη βαριά εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 3-0 από την Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα". Αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε και συμπλήρωσε 16 γεμάτα 90λεπτα στα τελευταία 17 ματς πρωταθλήματος της Λεγκανές.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Βασικός στην επικράτηση της Ρόμα με 2-1 επί της Μπολόνια στο "Ολίμπικο" που την έφερε στο -1 από την 4η Μίλαν. Στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε δυσκολίες όπως και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Φάσιο, με τους "ροσομπλού" να χάνουν ευκαιρίες για να προηγηθούν, ωστόσο ο Όλσεν πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι κάτω από τα γκολπόστ με τη φανέλα των Ρωμαίων και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάρουν το τρίποντο. Συνολικά, ο 27χρονος διεθνής στόπερ μετράει 20 συμμετοχές (στις 17 εξ αυτών έπαιξε και στα 90') στις 24 πρώτες αγωνιστικές της φετινής Serie A.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με της Τορίνο στο "Σαν Πάολο" (έμεινε στο 0-0 και απομακρύνθηκε 13 πόντους από την πρωτοπόρο Γιουβέντους), με τον Κάρλο Αντσελότι να δίνει τη φανέλα του βασικού στον Νταβίντ Οσπίνα.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Μπήκε αλλαγή στο 33' του αγώνα με την Πάρμα (νίκη με 2-1 για τους Σαρδηνούς) παίρνοντας τη θέση του Πελεγκρίνι (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο) στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα με την Σασουόλο (νίκη με 3-0 για την ομάδα της Τοσκάνης), χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για τέταρτο διαδοχικό ματς, αυτή τη φορά στην σπουδαία εντός έδρας επικράτηση της Λέτσε με 3-2 επί της Λιβόρνο (σε ματς που βρέθηκε να χάνει 2-0 μέχρι το 60ο λεπτό) που ανέβασε την ομάδα της Απουλίας στην 3η θέση της Serie B με 38 βαθμούς, στο -4 από την πρωτοπόρο Παλέρμο και στο -1 από την 2η Μπενεβέντο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Πήρε χρόνο συμμετοχής για δέκατο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος των Σουηβών. Με την ομάδα του να χάνει 3-1 εντός έδρας από την Λειψία, αποτέλεσε τη δεύτερη διορθωτική κίνηση του προπονητή του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 80' αντί του δεξιού μπακ Μπεκ, χωρίς ωστόσο να προλαβαίνει να αλλάξει την κατάσταση και η Στουτγκάρδη να μένει στο -3 από τη γραμμή της σωτηρίας.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έχει υποβληθεί σε εγχείριση και η επιστροφή του στα γήπεδα για τις "ασπιρίνες" υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Βασικός στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου παίζοντας ως αριστερός στόπερ σε σύστημα με τρεις αμυντικούς. Στο 69' έδωσε τη θέση του στον επιθετικό Τόμας Ρίχτερ, με το σκορ να είναι στο 3-2 υπέρ των Βαυαρών (δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε).

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έμεινε στον πάγκο στο 1-1 με την Χέρτα στο Βερολίνο, όπου ο Κλαούντιο Πισάρο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 96' και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga πετυχαίνοντας γκολ σε ηλικία 40 ετών και 136 ημερών. Ο πρώην κίπερ των Παναθηναικού και Ολυμπιακού δεν έχει πάρει ακόμα λεπτά συμμετοχής στη φετινή Bundesliga.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα κόντρα στην Χέιντενχαϊμ που βρήκε την ομάδα του γερμανικού Βορρά να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με +4 έναντι της Ουνιόν Βερολίνου.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Έμεινε εκτός αποστολής της ομάδας του στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ερτζεμπίργκε Άουε, που βρήκε τα "κριάρια" να υποχωρούν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας νίκη της Νιμ με 2-0 επί της Ντιζόν. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 25 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 22 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός στο άνετο 3-0 στην έδρα της Άβες που κράτησε τους "αετούς" σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Πόρτο (54-53). Στις πρώτες 22 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει να επιδείξει 21 "γεμάτα" 90λεπτα, ενώ στο μοναδικό ματς που δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, ήταν το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 86'.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για πέμπτο στη σειρά ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και μάλιστα κόντρα στην Άβες αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, καλύπτοντας τη θέση του αμυντικού μέσου (πήρε κίτρινη κάρτα στο 71').

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Βρέθηκε εκτός αποστολής της Μαρίτιμο στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μπελενένσες που την ανέβασε στην 13η θέση της βαθμολογίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στο επιβλητικό 5-0 του "Αίαντα" επί της Μπρέντα που του επέτρεψε να μειώσει σε τέσσερις βαθμούς την απόσταση από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν με τη συμπλήρωση 22 αγωνιστικών.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Μετά από την εντυπωσιακή του εμφάνιση και τα δύο γκολ που είχε πετύχει στο εντός έδρας 4-1 επί της Εξέλσιορ, πήρε φανέλα βασικού και απέναντι στην Χέρακλες, σε ένα ματς όμως που εξελίχτηκε εφιαλτικό για τον ίδιο και την ομάδα του αφού η Φορτούνα γνώρισε εκτός έδρας συντριβή με 6-0.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Μπήκε αλλαγή στο 74ο λεπτό στη θέση του Φλάαρ στο άνετο 3-0 επί της Φένλο, με το οποίο η Άλκμααρ εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και "γλυκοκοιτάζει" την τρίτη (στο -2 πλεόν από την Φέγενορντ).

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός ήταν στο βασικό σχήμα της Βίλεμ απέναντι στην Φίτεσε (ήττα με 3-2 εκτός έδρας), για να δώσει τη θέση του στο 77' στον Ανίτα (2 γκολ σε 5 ματς ο μέχρι στιγμής απολογισμός του στην Ολλανδία).

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή της ομάδας του μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 46' και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του. Στο 61' έδωσε ασίστ στον Ίσακ για να μειώσει σε 3-1 για την Βίλεμ ενώ στο 83 χρίστηκε ο ίδιος σκόρερ με σουτ μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο, αυτή τη φορά στην εντός έδρας ήττα με 2-1 απο την Σαρλερουά.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Μετά το εκπληκτικό σερί των 24 γεμάτων 90λεπτων σε ισάριθμο αριθμό αγωνιστικών, ο Στέργος Μαρίνος δεν αγωνίστηκε σε δεύτερο σερί παιχνίδι της Σαρλερουά. Κόντρα στην Οστάνδη την περασμένη αγωνιστική έμεινε εκτός αποστολής όντας τιμωρημένος, με τον Μαξίμ Μπουσί που τον αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα να κρατάει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας και απέναντι στην Κόρτραϊκ και τον Έλληνα αμυντικό να παρακολουθεί το ματς από τον πάγκο.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Για τρίτο διαδοχικό ματς (και τέταρτο συνολικά μέσα στη σεζόν) έμεινε εκτός αποστολής, αυτή τη φορά στην εντός έδρας επιτυχία με 2-1 επί της Γάνδης.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Για ένατο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο της Μουσκρόν, αυτή τη φορά στην εντός έδρας επικράτηση με 3-0 επί της Σερκλ Μπριζ.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Στο ντεμπούτο του κόντρα στην Αλάνιασπορ ήταν στο αρχικό σχήμα και έγινε αλλαγή στο 65', ενώ απέναντι στην Τράμπζονσπορ είδε το ματς από τον πάγκο. Στο τρίτο ματς της Γαλατάσαραϊ από τότε που μετακόμισε εκεί από την Μαρσέιγ ο Κώστας Μήτρογλου, απέναντι στην Κασίμπασα (4-1 για την "Τσιμ Μπομ" που την κράτησε στο -6 από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ) μπήκε αλλαγή στο 79' στη θέση του Μπελχαντά.

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Μετά από 13 διαδοχικά "γεμάτα" 90λεπτα, ο διεθνής αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής της Αλάνιασπορ στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Τράμπζονσπορ όντας τιμωρημένος (είχε συμπληρώσει κάρτες).

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Τρίτο διαδοχικό 90λεπτο για τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν), αυτή τη φορά στο 0-0 στην έδρα της Ακχίσαρσπορ που βρήκε την Άνκαραγκουτσου να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 51ο λεπτό.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε στο εκτός έδρας 2-0 επί της Ράντερς που επέτρεψε στην Κοπεγχάγη να κρατήσει το πολύτιμο +3 έναντι της Μίντιλαντ.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Svenska Cupen

Γιάννης Ανέστης (Γκέτεμποργκ): Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ στο Κύπελλο Σουηδίας, υπερασπιζόμενος με επιτυχία την εστία της στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Νίκοπινγκς.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Austrian Cup

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Βασικός (αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε) στην εκτός έδρας συντριβή με 6-0 από την LASK για το Κύπελλο Αυστρίας. Αντίκρισε κίτρινη κάρτα στο 72'.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

First Professional Football League

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Έμεινε εκτός αποστολής στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπότεφ Πιόντιφ που βρήκε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 1-0 στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σε όλο το ματς στην Ανόρθωση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", δίχως να καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στην "λευκή" ισοπαλία των δύο ομάδων που αγωνίζονται αμφότερες να προλάβουν το τρένο των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Όπως και στον αγώνα απέναντι στην Δόξα Κατοκοπιάς την περασμένη αγωνιστική, ήταν στο αρχικό σχήμα, όμως αυτή τη φορά δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Γιάννη Αναστασίου να τον αντικαθιστά στο 82' με τον Ματ Ντάρμπισιρ.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Πρόσθεσε άλλα 90 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Ομόνοιας κόντρα στην Ανόρθωση, σε ένα ματς που η ομάδα του πήρε πολύτιμο βαθμό (0-0) και δεν άφησε την αντίπαλό της να την προσπεράσει στη βαθμολογία στη μάχη για τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Έμεινε εκτός αποστολής στο εντός έδρας 2-2 που έφερε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Σάββας Γκέντσογλου (ΑΠΟΕΛ): Βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε στην ισοπαλία με την ΑΕΚ Λάρνακας που "γκρέμισε" τον ΑΠΟΕΛ από την κορυφή του πίνακα (είναι πλέον στο -1 από τον Απόλλωνα Λεμεσού).

Σωκράτης Φυτανίδης (Ένωση Παραλιμνίου): Έμεινε στον πάγκο στο εντός έδρας 1-1 με την Πάφο που άφησε το Παραλίμνι στην 10η θέση της βαθμολογίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ