ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε ανήλικοι ποδοσφαιριστές που κοστίζουν ένα κάρο εκατομμύρια

Rennes' Eduardo Camavinga, second left, goes on the attack during the French League One soccer match between Rennes and Paris Saint Germain, in Rennes, Sunday, Aug. 18, 2019. (AP Photo/David Vincent)
Rennes' Eduardo Camavinga, second left, goes on the attack during the French League One soccer match between Rennes and Paris Saint Germain, in Rennes, Sunday, Aug. 18, 2019. (AP Photo/David Vincent) AP

Η ιστοσελίδα Transfermarkt έφτιαξε μία λίστα με ανήλικους ποδοσφαιριστές που έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους. Στην τελική πεντάδα βρίσκονται δύο 16χρονοι, τρεις 17χρονοι και είναι ήδη απλησίαστοι.

Το Transfermarkt προσπαθεί να προσεγγίζει την αντικειμενική αξία των ποδοσφαιριστών, φτιάχνοντας σχετικές λίστες. Σ' ένα πρόσφατο αφιέρωμά της η ιστοσελίδα στάθηκε σε ανήλικους παίκτες που τη φετινή σεζόν έχουν καταφέρει να ακουστεί τ' όνομά τους και το κόστος τους να εκτοξευθεί.

Στην τελική πεντάδα φιγουράρουν δύο 16χρονα και τρία 17χρονα παιδιά. Η τιμή τους είναι ήδη "αλμυρή" και εφόσον ανεβάσουν το επίπεδό τους τα επόμενα χρόνια, μάλλον θα γραφτούν χιλιάδες λέξεις όταν τα ονόματά τους αρχίζουν να παίζουν σε μεταγραφικά σενάρια.

Νούμερο πέντε τη σχετικής λίστας είναι ο Μάσον Γκρίνγουντ. Ο 17χρονος σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοστολογείται από τη σελίδα με 10,1 εκατ. ευρώ.

Πάμε στην Ισπανία για το νούμερο τέσσερα. Εκεί, το Transfermarkt έχει τοποθετήσει τον αριστερό εξτρέμ της Σοσιεδάδ, Άντερ Μπαρενετσέα. 0 17χρονος, όπως και ο Γκρίνγουντ, κοστολογείται στα 10,1 εκατ. ευρώ.

Στο νούμερο τρία ο Ολλανδός με μαροκινές ρίζες, Μοχάμεντ Ιχαταρέν. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της Αϊντχόφεν με τα 5 γκολ σε 11 αναμετρήσεις κοστίζει -σύμφωνα πάντα με το Transfermarkt- 15,2 εκατ. ευρώ.

Ο νούμερο δύο της λίστας αγωνίζεται στην Ρεν. Πρόκειται για τον 16χρονο, Εντουάρντο Καμαβίνγκα. Ο ανήλικος αμυντικός μέσος έχει τιμή στα 20,2 εκατ. ευρώ. Πότε, βέβαια, δεν θα πουληθεί με τόσα αν συνεχίσει έτσι.

Και στο νούμερο ένα δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος εκτός από τον Ανσού Φατί. Ο 16χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα κάνει... παπάδες, ο Βαλβέρδε θεωρεί τα κατορθώματά του αφύσικα και το Transfermarkt τον κοστολογεί στα 25,3 εκατ. ευρώ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ