ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφαγή για την υπογραφή του Χάλαντ

Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν μπει δυνατά στην υπόθεση απόκτησης του 19χρονου Νορβηγού επιθετικού της Ζάλτσμπουργκ, Έρλινγκ Χάλαντ.

Δίχως αμφιβολία ο τελευταίος ένας χρόνος του Έρλινγκ Χάλαντ είναι βγαλμένος από ποδοσφαιρικό παραμύθι. Ο 19χρονος Νορβηγός επιθετικός της Ζάλτσμπουργκ αποκτήθηκε έναντι πέντε εκατομμυρίων από την Μόλντε τον Ιανουάριο του 2019 και ένα χρόνο μετά θα πουληθεί με πολλαπλάσιο νούμερο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτό αφού οι εμφανίσεις του με την φανέλα της Αυστριακής ομάδας προκαλούν ζάλη.

Μέχρι στιγμής φέτος μετρά 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το αποτέλεσμα; Ο Νορβηγός επιθετικός έχει πετύχει 28 γκολ και έχει δώσει επτά ασίστ. Αρκεί να αναφέρουμε πως μετρά ένα γκολ ανά 52 λεπτά συμμετοχής φέτος για να γίνουν αντιληπτά όσα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου.

Όλοι περίμεναν να ακολουθήσει το σύνηθες δρομολόγιο από το Ζάλτσμπουργκ στην Λειψία, όμως αυτό φαντάζει δύσκολο. Η Ντόρτμτουντ τον κάλεσε για συζητήσεις στην Βεστφαλία, όμως πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει δυναμικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους.

Όλες οι ομάδες προσπαθούν να δελεάσουν τον Νορβηγό στο οικονομικό κομμάτι και φυσικά σε όσα μπορούν να του εγγυηθούν σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής και τον ρόλο που θα έχει. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Γιουβέντους έχει ρίξει στο τραπέζι πολυετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που ξεκινούν από τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται διατεθειμένη να αφήσει τον παίκτη μέχρι το τέλος της χρονιάς στην αυστριακή ομάδα.

Όλα αυτά φυσικά είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που θα παίξουν τον ρόλο τους στην τελική απόφαση του Χάαλαντ, αλλά και της Ζάλτσμπουργκ.

Διαβάστε ακόμα

Έρλινγκ Χάλαντ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 19χρονο wonderkid
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ