ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα Top-5 πρωταθλήματα η κορυφή δεν άλλαξε!

Juventus' Paulo Dybala fights for the ball against Barcelona's Ivan Rakitic during a group D Champions League soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Juventus' Paulo Dybala fights for the ball against Barcelona's Ivan Rakitic during a group D Champions League soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία ο πρωταθλητής έμεινε ο ίδιος και δεν υπήρξε αλλαγή... σκυτάλης στην κορυφή.

Είναι τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτά με τις καλύτερες ομάδες, τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και θεωρητικά τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι στην κορυφή πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει εναλλαγή, μιας και όπως αποδείχθηκε στην πράξη, υπήρξε... repeat σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους, όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι. Για τους "Πολίτες", τους Καταλανούς και τους Παριζιάνους ήταν το δεύτερο συνεχόμενο, ενώ η Βέκια Σινιόρα και οι Βαυαροί έχουν χτίσει δυναστεία με οκτώ και επτά σερί τίτλους σε Serie A και Μπουντεσλίγκα.

Μάχη τίτλου είχαμε βέβαια μονάχα στην Premier League και στη Μπουντεσλίγκα, όπου ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική και έγινε πραγματική μάχη. Μάλιστα, τόσο η Σίτι όσο και η Μπάγερν επέστρεψαν από το -7 και σήκωσαν το πρωτάθλημα, αφήνοντας Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ στη δεύτερη θέση με έναν και δυο βαθμούς αντίστοιψα. Υπήρξε πραγματικό θρίλερ.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα, δεν συνάντησε καμία δυσκολία να πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία, αφού η Ρεάλ έκανε τραγική σεζόν και η Ατλέτικο δεν μπορούσε να ακολουθήσει μέχρι το τέλος τους μπλαουγκράνα, ενώ στην Ιταλία είχαμε κούρσα για... έναν, με τη Γιουβέντους να μην έχει αντίπαλο. Η Νάπολι δεν άντεξε πολύ, ενώ η Ίντερ, η Μίλαν και η Ρόμα ήταν ξανά μια από τα ίδια.

Στη Γαλλία, η Παρί "τρέχει" μόνη της, παίζει σε άλλο επίπεδο, διαθέτει ρόστερ που δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης ομάδας και ουσιαστικά ο ανταγωνισμός για την πρώτη θέση δεν υπήρξε ποτέ. Στις άλλες θέσεις έγινε μάχη, όμως όλα κρίθηκαν νωρίς για την ομάδα του Τόμας Τούχελ που είχε την ευτυχία να διαθέτει αστέρια όπως οι Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Καβάνι. Βέβαια, το μαράζι είναι η Ευρώπη και εκεί υπήρξε άλλη μια αποτυχημένη σεζόν.

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ