ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μάρτα θα παίρνει από την Εθνική όσα και ο Νεϊμάρ

Η Μάρτα θα παίρνει από την Εθνική όσα και ο Νεϊμάρ

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βραζιλίας, Ροτζέριο Κάμποκλο, διεμήνυσε ότι θα πραγματοποιηθεί εξίσωση των πληρωμών ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες των Εθνικών Ομάδων της Βραζιλίας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (2/9), ο Ροτζέριο Κάμποκλο, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βραζιλίας, ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα λαμβάνουν ίση αμοιβή με τους άντρες ποδοσφαιριστές.

Με το νέο αυτό μέτρο εξισώνονται οι αμοιβές των αθλητών και παύει το φύλο να αποτελεί είδος διάκρισης που θα επηρεάζει τις οικονομικές τους απολαβές. Έτσι, η 34χρονη Βραζιλιάνα επιθετικός, Μάρτα, η οποία μάλιστα, το 2009 βραβεύτηκε ως παίκτρια της χρονιάς, ενώ το 2010 της απονεμήθηκε η Χρυσή Μπάλα, βάσει νόμου θα αμείβεται το ίδιο με τον Νεϊμάρ.

"Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας κατοχυρώνει την ίση αξία όσον αφορά τα χρηματικά έπαθλα και τις ημερήσιες τιμές μεταξύ αντρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή, αυτό που λαμβάνουν με καθημερινή κλήση οι άντρες αθλητές, θα λαμβάνουν και οι γυναίκες. Αυτό που θα κερδίσουν με την κατάκτηση ή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον επόμενο χρόνο θα είναι το ίδιο με αυτό που θα έχουν οι άντρες", αποκάλυψε ο πρόεδρος.

Η Βραζιλία θα αποτελέσει το τέταρτο κατά σειρά κράτος, μετά την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου κατοχυρώνει την εξίσωση των πληρωμών για τους αθλητές που φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ανεξαρτήτως φύλου. Το πρωτοφανές μέτρο θα εφαρμοστεί στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του επόμενου έτους, καθώς και στα επόμενα τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Απώτερος σκοπός του Ροτζέριο Κάμποκλο ωστόσο, είναι η γενικότερη ανάπτυξη του αθλήματος. Ο ίδιος ηγείται από το 2019 των προσπαθειών που πραγματοποιούνται για το μετασχηματισμό του γυναικείου ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, είτε σε σχέση με την εθνική ομάδα της χώρας, είτε με τις διοργανώσεις που συντονίζει η Ομοσπονδία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ