ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Times: Η UEFA εξετάζει μονά προκριματικά σε Champions και Europa League

The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η UEFA σύμφωνα με τους Times εξετάζει τη διεξαγωγή των προκριματικών των Champions League και Europa League για την επόμενη σεζόν (2020/21) σε μονά - κι όχι σε διπλά ως είθισται - ματς.

Μπορεί ακόμη να μην έχει σηματοδοτηθεί χρονικά η επιστροφή στη δράση για τις δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Champions League και Europa League - αλλά η UEFA εξετάζει όχι μόνο την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, αλλά και την εκκίνηση της επόμενης.

'Ενα από τα σενάρια που διερευνά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σύμφωνα με τους Times είναι η διεξαγωγή των προκριματικών για την πρώτη και δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση σε μονά ματς και όχι διπλά (ως είθισται). Ο στόχος είναι να συντμηθεί ο χρόνος, καθώς η νέα ευρωπαϊκή σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου, ενώ το επόμενο καλοκαίρι (2021) υπάρχει και το Euro.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος αντίστοιχα στο δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης. Τρεις ομάδες (αυτές που ακολουθούν) συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League (μια ομάδα ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό και δυο από το δεύτερο προκριματικό).

Φυσικά ακόμη απόφαση δεν έχει ληφθεί. Το format των προκριματικών των διοργανώσεων θ' αποφασιστεί στη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολά: "Θα παίξουμε χωρίς κόσμο με την Γιουβέντους στις 7 Αυγούστου"
Παρί: Πρώτη επιλογή το Κατάρ για το Champions League
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ