ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: "Ο Τσέφεριν ποτέ δεν είπε για φινάλε στις 3 Αυγούστου"

UEFA: "Ο Τσέφεριν ποτέ δεν είπε για φινάλε στις 3 Αυγούστου"
AP PHOTO/PETER DEJONG

Η UEFA διαψεύδει ότι ο πρόεδρός της είπε στο ZDF πώς τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει αναφορά σε ημερομηνίες.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν φέρεται να υποστήριξε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυo " ZDF" πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής Final Eight ή Final Four.

Η UEFA διαψεύδει ότι ότι ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έθεσε την 3η Αυγούστου ως deadline και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει αναφορά σε ημερομηνίες

"Ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν είπε στο ZDF στη Γερμανία ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει πριν τις 3 Αυγούστου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος και δεν έθεσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν.

H UEFA αναλύει όλες τις επιλογές για να ολοκληρωθούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συνεργασία με την ECA και τις European Leagues στην ομάδα εργασίας της 17ης Μαρτίου.

Η κύρια προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Μετά από αυτό ν' αναζητήσουμε λύσεις για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Μελετώνται επιλογές για να διεξαχθούν τα ματς Ιούλιο και Αύγουστο εάν κριθεί απαραίτητο, κάτι που εξαρτηθεί από τις ημερομηνίες επανεκκίνησης και την άδεια των εθνικών αρχών", αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.

Υπενθυμίζεται ότι οι UEFA και ECA με επιστολή τους προς τις ομάδες τόνισαν ότι η διακοπή είναι η έσχατη λύση και απείλησαν με αποκλεισμό όσες Λίγκες το κάνουν. Τονίστηκε παράλληλα ότι οι δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions /Europa League) θα ξεκινήσουν ξανά μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ