ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέλγιο: Συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ

Βέλγιο: Συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ

Συνελήφθη ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεκ, αφού κατηγορείται πως μαζί με τον Κριστόφ Ενροτό, μεγάλωσαν το ποσό της μεταγραφής του Αλεξάντερ Μίτροβιτς στην Νιουκάστλ και υπεξαίρεσαν 4 εκατ. ευρώ.

Το ένα μετά το άλλο σκάνε τα σκάνδαλα στο Βέλγιο τον τελευταίο χρόνο. Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Γάλλου ατζέντη του Κέβιν Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό, τώρα έρχεται και η σύλληψη του πρώην γενικού διευθυντή της Άντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεκ. Όλα αυτά έναν χρόνο μετά το τεράστιο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς που ξέσπασε στο Βέλγιο.

Ο πρώην παράγοντας του βελγικού συλλόγου κατηγορείται πως μαζί με τον Ενροτό "φούσκωσαν" το κόστος της μεταγραφής του Αλεξάντερ Μίτροβιτς από την Άντερλεχτ στην Νιουκάστλ από τα 14 εκατ. ευρώ στα 18 εκατ. ευρώ και καρπώθηκαν την διαφορά.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται από το 2017, μετά από αναφορές της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες.

Στην αναφορά υπήρχαν ενδείξεις για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές, ενώ στην εξέλιξη των ερευνών προέκυψαν στοιχεία για ύποπτα παιχνίδια στο βελγικό πρωτάθλημα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ