ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βλάνταν Ίβιτς: "Παράλογα όσα γράφονται για ΠΑΟΚ"

Βλάνταν Ίβιτς: "Παράλογα όσα γράφονται για ΠΑΟΚ"

O προπονητής της Μακάμπι, Βλάνταν Ίβιτς, πήρε θέση για τη φημολογία επιστροφής του στον ΠΑΟΚ κι αποθέωσε τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Τελ Αβίβ, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ως παράλογο χαρακτήρισε το συνειρμό που θέλει την αναζήτηση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη συνδεδεμένη με την επιστροφή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο 43χρονος Σέρβος προπονητής της Μακάμπι υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του στην ομάδα του Τελ Αβίβ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς αποθέωσε σε συνέντευξή του στον Metropolis τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ, Γιάννη Σφαιρόπουλο, για τον οποίον υποστήριξε ότι "έχει καταφέρει να κάνει τρομερά πράγματα στην Μακάμπι, τον έχω δει κάποιες φορές και μιλάμε για έναν σπουδαίο άνθρωπο και μεγάλο προπονητή".

"Μέχρι τώρα είμαστε αήττητοι και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε αυτά τα αποτελέσματα και να το πάρουμε αήττητοι. Πέρσι μετά από το δεύτερο παιχνίδι των playoffs βγήκαμε πρωταθλητές και είχαμε οκτώ παιχνίδια που ήταν δύσκολα να τα διαχειριστείς και να παραμείνουν οι παίκτες συγκεντρωμένοι. Φέτος μέχρι στιγμής έχουμε 24 νίκες και 9 ισοπαλίες. Έχουν μείνει τρία ντέρμπι μέχρι το τέλος της χρονιάς και θέλουμε να τα κερδίσουμε και τα τρία για να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι.

Σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ. Είχα την τύχη να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα από μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Όταν ξεκινάς προπονητική καριέρα με μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους, μπορεί να σου βγει σε καλό, μπορεί να σου βγει και σε κακό. Εμένα ευτυχώς για την ώρα μου έχει βγει σε καλό. Η δεύτερη δουλειά μου είναι και πάλι σε μια μεγάλη ομάδα, ήρθα εδώ σε μια ομάδα που δεν είχε καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό και τα δύο τελευταία χρόνια καταφέραμε πήραμε το πρωτάθλημα και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για αυτές τις επιτυχίες.

Υπάρχει πίεση και στο Ισραήλ, αλλά για εμένα είναι διαφορετικό. Δεν κατάλαβα την πίεση εδώ όσο την κατάλαβα στην Ελλάδα. Δεν διαβάζω εφημερίδες και σάιτ και αυτό το έκανα και στην Ελλάδα. Από την πρώτη ημέρα μίλησα με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον Τύπο εδώ και με ρώτησε αν θέλω να μου μεταφράζει τι γράφουν οι εφημερίδες και του είπα όχι. Πιστεύω ότι ένας προπονητής δεν χρειάζεται να αγχώνεται και να ακούει απόψεις από όλους. Ο ίδιος πρέπει να είναι δυνατός, να ξέρει τι θέλει και να τα μεταφέρει στους παίκτες του.

Υπήρχε μια οψιόν και από τις δύο πλευρές. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αφού υπάρχουν συζητήσεις. Είναι μια απόφαση που θα πάρω με τους ανθρώπους που με συμβουλεύουν και θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Προσπαθώ να ζυγίζω πάρα πολύ αυτό που έχω μπροστά μου", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το εάν έχει δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ: "Πιστεύω ότι είναι παράλογο το ότι γράφεται ότι ψάχνω σπίτι στη Θεσσαλονίκη, γιατί τα τελευταία 14-15 χρόνια έχω σπίτι στην Θεσσαλονίκη, από εκεί και πέρα δεν είναι σωστό να μιλήσω για εμένα και για την δουλειά που κάνω και για το που θα με βρει το μέλλον".

Για το πρόβλημα με το FFP στον ΠΑΟΚ: "Εγώ πριν από δύο χρόνια όταν ήρθα εδώ ήξερα ότι η ομάδα θα έχει πρόβλημα με το FFP και αυτά τα δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει ούτε μια μεταγραφή, έχουμε καταφέρει να φέρουμε ελεύθερους παίκτες που ήρθαν με νορμάλ μπάτζετ. Οι άλλες ομάδες έχουν περισσότερα λεφτά από την Μακάμπι, αλλά εμείς είχαμε σχέδιο και έχουμε δώσει περισσότερη σημασία σε παιδιά που ήταν από πριν στην Μακάμπι".

Για το αν έχει παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ: "Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, γιατί έχω τις υποχρεώσεις μου με την Μακάμπι, το να μιλάω για τον ΠΑΟΚ δεν το θεωρώ σωστό. Χαίρομαι πάρα πολύ για τους παίκτες που διάλεξε ο κύριος Μίχελ και εγώ, γιατί έχουν γράψει ιστορία για τον ΠΑΟΚ και έχουν καταφέρει να προσφέρουν πολλά στην ομάδα. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν μεγαλώσει, αλλά σέβομαι την ομάδα και τον προπονητή που είναι τώρα στον ΠΑΟΚ. Ξέρουν ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος και δίκαια είναι εκεί που είναι. Πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτό που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα τι λάθη έγιναν, εγώ δεν θέλω να κρίνω. Στο ποδόσφαιρο το πιο εύκολο είναι να κάνουμε κριτική και ιδιαίτερα στον προπονητή και τους παίκτες, μπορεί να έχω κάποια άποψη, αλλά δεν μου αρέσει να κάνω κριτική. Γιατί να μην μπορεί ο προπονητής να ελέγχει το μεταγραφικό σχεδιασμό; Αυτό δεν γίνεται μόνο στον ΠΑΟΚ, γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, πρέπει να έχει έναν προγραμματισμό και πρέπει να έχει μεγάλο λόγο σε αυτό ο προπονητής. Στο μυαλό μου είναι αυτό που έχω κάνει εδώ και τον σχεδιασμό που κάναμε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2016-2017".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: "Ο Σφαιρόπουλος έχει καταφέρει να κάνει τρομερά πράγματα στην Μακάμπι, τον έχω δει κάποιες φορές και μιλάμε για έναν σπουδαίο άνθρωπο και μεγάλο προπονητή".

Για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: "Ο Πρίγιοβιτς έχει αποδείξει από μόνος του τι είναι. Δεν μπορώ να μιλάω εγώ για έναν άνθρωπο που μιλάει με τα γκολ που έχει βάλει. Στην Ελλάδα ξέρουν και καταλαβαίνουν την προσφορά του, τώρα αν ο ΠΑΟΚ τον θέλει πίσω, στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η θέληση των παικτών και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος είναι απίθανο να σου βγουν όλες οι μεταγραφές. Όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφικά λάθη".

Για τις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη: "Κανένα πρόβλημα δεν έχω με την οικογένεια Σαββίδη, τους σέβομαι τους εκτιμώ, μου έδωσαν μια τεράστια ευκαιρία να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και τους ευγνωμονώ για αυτό. Τους εύχομαι να πετύχουν όλους τους στόχους τους με τον ΠΑΟΚ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ