ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραζιλία - Αργεντινή 0-1: Ο Μέσι επέστρεψε κι έκρινε το superclasico

Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal during a friendly soccer match between Brazil and Argentina at King Fahd stadium in Riyadh, Saudi Arabia, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo)
Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal during a friendly soccer match between Brazil and Argentina at King Fahd stadium in Riyadh, Saudi Arabia, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo) AP

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε μετά από 132 ημέρες στην Αργεντινή και με γκολ σε ριμπάουντ από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος κι απέκρουσε ο Άλισον χάρισε τη φιλική νίκη (1-0) επί της Βραζιλίας στο Ριάντ. Κορυφαίος της σελεσάο ο γκολκίπερ της, αστόχησε σε πέναλτι ο Ζεζούς.

Βραζιλία και Αργεντινή αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ. Η σημαντικότερη είδηση στο clasico της Νότιας Αμερικής είναι η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι.

Η τρίμηνη τιμωρία της CONMEBOL στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα -για τα σχόλια που έκανε κατά της διαιτησίας μετά τον ημιτελικό με τη Βραζιλία και τον μικρό τελικό με τη Χιλή στο Copa America 2019 - εξέπνευσε τη δεύτερη ημέρα του Νοεμβρίου κι ο πούλγκα φόρεσε ξανά μετά από 132 ημέρες την αλμπισελέστε φανέλα.

Η σελεσάο με τον Τίτε να επιφυλάσσει δυο εκπλήξεις - Μαρκίνιος και Φιλίπε Κοουτίνιο έμειναν στον πάγκο - μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε πέναλτι εννιά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε. Ο Εστέμπαν Αντράντα έπεσε στη μία γωνία, η μπάλα στην άλλη, αλλά εκτός.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε γκολ στη φαρέτρα του για την επιστροφή του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στο 12ο λεπτό ο "Λέο" μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Αλέξ Σάντρο τον βρήκε χαμηλά στο πόδι και τον ανέτρεψε.

Ο πούλγκα ανέλαβε την εκτέλεση στο αμέσως επόμενο λεπτό (13'), ο Άλισον απέκρουσε, αλλά στο ριμπάουντ και με τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ εξουδετερωμένο σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, αυτό το γκολ ήταν και το μοναδικό του ματς. Έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Η σελεσάο προσπάθησε ν' απειλήσει κυρίως από αριστερά με τον Ουίλιαν, ο εξτρέμ της Τσέλσι όμως έλαβε λανθασμένες αποφάσεις. Δεν πήρε βοήθειες από τον Πακετά καθώς ο μέσος της Μίλαν δεν ικανοποίησε ούτε στον άξονα, ούτε στα πλάγια.

Έτσι χάθηκε κι ο Γκαμπριέλ Ζεζούς, ούτε ο Ρισάρλιζον που πέρασε έκανε αισθητή την παρουσία του ενώ γενικά ο Άλισον κράτησε το σκορ με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις σε χαμηλά επίπεδα. Για την Αργεντινή εντυπωσίασε ο Οκάμπος.

Με περίτεχνες ενέργειες - αλλά ουσιαστικός - ο εξτρέμ της Σεβίλλης δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Έντερ Μιλιτάο και τον Αλέξ Σάντρο. Ό,τι καλό ξεκινούσε για την Αργεντινή έφερε τη σφραγίδα του Μέσι, ενώ ο Λο Τσέλσο ξεχώρισε παρά το αρκετό... ξύλο που δέχθηκε.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ