ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χίτσφελντ: "Θέλω Μουρίνιο στην Γιουβέντους, αξίζει να μείνει στην Μπάγερν ο Κόβατς"

Switzerland's coach Ottmar Hitzfeld shouts from the touchline during the group E World Cup soccer match between Switzerland and Ecuador at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Sunday, June 15, 2014. (AP Photo/Michael Sohn)
Switzerland's coach Ottmar Hitzfeld shouts from the touchline during the group E World Cup soccer match between Switzerland and Ecuador at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Sunday, June 15, 2014. (AP Photo/Michael Sohn) AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του Νίκο Κόβατς στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Μπάγερν ενώ εξέφρασε την προτίμησή του για τον Μουρίνιο για να διαδεχτεί τον Αλέγκρι στην Γιουβέντους.

Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα με την Μπάγερν και δύο με την Ντόρτμουντ ως προπονητής ενώ είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες από την ίδια χώρα (1997 με την Ντόρτμουντ, 2001 με την Μπάγερν Μονάχου).

Ο λόγος για τον Ότμαρ Χίτσφελντ, με τον πολύπειρο τεχνικό να παραχωρεί συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" και να αναφέρεται όχι μόνο στη μάχη για τον τίτλο που έδωσαν φέτος Βαυαροί και Βεστφαλοί αλλά να υποστηρίζει πως ο ιδανικός για να αναλάβει τις τύχες της Γιουβέντους είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

"Για πολλά χρόνια παραπονιόντουσαν όλοι επειδή η Bundesliga κρινόταν νωρίς, φέτος που δεν έγινε έτσι κάνουν κριτική στου έργο του Κόβατς που όμως νίκησε στο φινάλε. Το βρίσκω πολλύ αλλόκοτο αυτό.

Τον βαθμολογώ με "8" για το πρωτάθλημα που πήρε και αν πάρει το Κύπελλο Γερμανίας (σ.σ. το Σάββατο αντιμετωπίζει την Λειψία στον τελικό) θα τον βαθμολογήσω με "9". Στο Champions League αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ που στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραπάνω και εδώ και δύο σεζόν φτάνει στον τελικό.

Με τον Άγιαξ στη φάση των ομίλων, αν κρίνουμε την εικόνα του Άγιαξ μετά μετά θα πούμε πως έπαιξε καλά η Μπάγερν, αν και εκείνη την εποχή δέχτηκε πολλή κριτική επειδή υπέφεραν πολύ σύμφωνα με τον κόσμο", δήλωσε αρχικά ο Χίτσφελντ, για να προσθέσει για τον Κόβατς αλλά και για τη μάχη του τίτλου στην Γερμανία τη νέα σεζόν.

Switzerland's coach Ottmar Hitzfeld adjusts the headset during a news conference at Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Monday, June 30, 2014.  On Tuesday, Switzerland will face Argentina in their next World Cup soccer match. (AP Photo/Dario Lopez-Mills)
Switzerland's coach Ottmar Hitzfeld adjusts the headset during a news conference at Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Monday, June 30, 2014. On Tuesday, Switzerland will face Argentina in their next World Cup soccer match. (AP Photo/Dario Lopez-Mills) AP PHOTO/DARIO LOPEZ-MILLS

"Έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Όταν η Μπάγερν βρέθηκε στο -9 από την Ντόρτμουντ, έμεινε ήρεμος και διαυγής, δεν ήταν εύκολο. Μετέδωσε ηρεμία σε όλο το περιβάλλον. Ήξερε πως υπήρχε χρόνος για να αντιδράσει η ομάδα του.

Το πρόβλημα είναι πως τώρα τις επιτυχίες τις θεωρούν δεδομένες. Για μένα ο Κόβατς αξίζει απολύτως να παραμείνει και πιστεύω πως η διοίκηση θα συνεχίζει να στηρίζεται πάνω του. Μία διαφορετική απόφαση θα ήταν για μένα λανθασμένη επιλογή.

Το πρόβλημα της Μπάγερν στην αρχή της σεζόν ήταν πως δεν είχε ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με τις περιπτώσεις των Ριμπερί και Ρόμπεν. Στην αρχή ήθελαν και οι δυο να παίζουν ενώ το σωστό θα ήταν να είναι βασικοί οι Κομάν και Γκνάμπρι.

Την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ισορροπημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι περίεργος να δω την Λειψία που πηγαίνει καλύτερα από χρόνο σε χρόνο και η οποία θα προπονείται τη νέα σεζόν από τον Νάγκελσμαν που τον εκτιμώ πολύ.

Για την ανταγωνίστρια της Μπάγερν, Ντόρτμουντ, η απόκτηση του Τοργκάν Αζάρ είναι ένα σημαντικό σημάδι, όπως και εκείνη του Σουλτζ και ενδεχομένως του Μπραντ. Τώρα αυτό που λείπει στους Βεστφαλούς για να γίνουν επικίνδυνοι για την Μπάγερν είναι ένας κεντρικός αμυντικός και ένας αριστερός μπακ".

Manchester United's coach Jose Mourinho sets the extra time during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's coach Jose Mourinho sets the extra time during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DARIO LOPEZ-MILLS

Ερωτηθείς τέλος για το ποιος είναι ο προπονητής που θα συμβούλευε την Γιουβέντους να τον πάρει, υπέδειξε τον ελεύθερο εδώ και περίπου έξι μήνες Ζοζέ Μουρίνιο, παραθέτοντας το σκεπτικό του.

"Χρειάζεται κάποιος με εμπειρία, ακριβώς επειδή το να κατακτήσεις τη Serie A θεωρείται πλέον υποχρέωση. Ο νέος τεχνικός πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί την πίεση. Θα χαιρόμουν πολύ αν πήγαινε στο τέλος ο Μουρίνιο.

Αυτή τη στιγμή είμαι ο μοναδικός που έχω κατακτήσει το Champions League με δύο ομάδες της ίδιας χώρας και ξέρω πως για εκείνον θα ήταν σημαντικο να βγει νικητής και με την Γιουβέντους. Το εύχομαι και στους δυο να συμφωνήσουν".

Photo Credits: AP Photo/Michael Sohn, AP Photo/Dario Lopez-Mills, AP Photo/Dave Thompson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάγερν: Δεν θα πάρει παίκτη με πάνω από 80 εκατ. ευρώ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ