ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίκο για Μέσι: "Το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ, δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του"

Ζίκο για Μέσι: "Το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ, δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του"

Ο Ζίκο υπεραμύνθηκε των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο στην καριέρα τους, μεταξύ αυτών οι Μέσι και Κρόιφ, ενώ ούτε ο ίδιος σήκωσε Μουντιάλ.

Η καριέρα του Ζίκο ήταν τεράστια και με την εθνική Βραζιλίας κατέγραψε 52 τέρματα σε 72 διεθνείς συμμετοχές. Ο ίδιος θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της χώρας του και όχι μόνο. Εντούτοις, ουδέποτε κατάφερε να σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για το ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε στους παίκτες που δεν έχουν σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως άλλωστε και ο ίδιος, παρά τις τρεις συμμετοχές του (1978, 1982, 1986).

"Πιστεύω ότι σε μία καριέρα, η εργασία είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Και συχνά, τα πάντα εξαρτώνται από την ομαδική απόδοση και όχι την ατομική. Μπορεί να γίνεις καθοριστικός για έναν αγώνα, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μία διοργάνωση", ανέφερε αρχικά ο Ζίκο.

Οσον αφορά στους κορυφαίους παίκτες που δεν κατέκτησαν Μουντιάλ, επεσήμανε: "Το γεγονός ότι ο Μέσι δεν έχει κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο, δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του. Ο Κρόϊφ δεν πήρε Μουντιάλ, αλλά ήταν, παραμένει και θα είναι, ένα από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία.

Σήμερα, ακούμε περισσότερο το εγώ από το εμείς. Ενας νέος σήμερα, δεν σε ρωτά για την καριέρα σου, αλλά για το εάν ήσουν ο καλύτερος του κόσμου ή στην θέση σου. Ομως το ποδόσφαιρο, είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ