LA LIGA

Έιμπαρ - Ρεάλ 1-3: Τέταρτη συνεχόμενη νίκη και ξανά στην κορυφή

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Έιμπαρ για την La Liga στις 20 Δεκεμβρίου του 2020.
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Έιμπαρ AP PHOTO/ALVARO BARRIENTO

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της σκληροτράχηλης Έιμπαρ με σκορ 1-3 και έτσι συγκατοικεί ξανά στην κορυφή με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έστω και με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη στη La Liga κατάφερε να πανηγυρίσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μερένγκες επικράτησαν με 3-1 της Έιμπαρ εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν δυνατοί, όμως η ποιότητα της Ρεάλ μέτρησε. Κάπως έτσι, η ομάδα του Ζιντάν ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης μετρώντας 29 βαθμούς και δύο αγώνες περισσότερους.

Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό και τρία γκολ. Την αρχή έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο 6ο λεπτό. Ο Ροντρίγκο έβγαλε μία εκπληκτική ασίστ στον Μπενζεμά, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Ντμίτροβιτς.

Οι μερένγκες συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 13ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπενζεμά, αφού έκλεψε την μπάλα, είδε την κίνηση του Μόντριτς στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Κροάτη να πλασάρει γράφοντας το 0-2.

Από εκεί και πέρα η Έιμπαρ προσπάθησε να ανεβάσει τον δικό της ρυθμό και ευτύχησε να μειώσει στο σκορ στο 28ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά τη Ρεάλ και έκλεψαν την μπάλα, με τον Κίκε να ολοκληρώνει τη φάση με ένα εντυπωσιακό γκολ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 36ο λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε πάλι δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπενζεμά, ωστόσο ο Γάλλος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 40' η Έιμπαρ απείλησε με ένα σουτ του Μούτο που πέρασε άουτ, ενώ στο 45+1' ο Μπίγας έσωσε την μπάλα πριν καταλήξει γκολ, έπειτα από πλασέ του Βάθκεθ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να γίνουν απειλητικοί. Η Έιμπαρ πίεζε αρκετά ψηλά προσπαθώντας να εμποδίσει το χτίσιμο του παιχνιδιού των Μαδριλένων. Στο 55' ο Ντιόπ έκανε ένα σουτ που απέκρουσε ο Κουρτουά, ενώ στο 56' ο Ινούι δεν κατάφερε να ευστοχήσει μέσα από την περιοχή.

Οι μερένγκες ωστόσο ανέβηκαν στη συνέχεια. Στο 68ο λεπτό η Ρεάλ έχασε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Κρόος βρήκε ωραία τον Ροντρίγκο μέσα στην περιοχή, ο Ντμίτροβιτς όμως φώναξε "όχι". Στο 71' ήταν σειρά της Έιμπαρ να σημειώσει ξανά φάση με κεφαλιά του Μούτο, ενώ στο 74' ο Ασένσιο αστόχησε σε απευθείας εκτέλεση φάουλ για τη Ρεάλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης διαχειρίστηκε το προβάδισμα, ενώ στο φινάλε κατάφερε να σκοράρει το τρίτο της γκολ και να "κλειδώσει" τη νίκη. Ο Βάθκεθ συνεργάστηκε ωραία με τον Μπενζεμά, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το τελικό 1-3.

Έιμπαρ: Νμίτροβιτς, Πόθο, Μπίγκας, Αρμπίγια, Ροντρίγκες, Ινούι (72' Λεόν), Ντιόπ (82' Άλβαρες), Εξπόσιτο, Χιλ, Κίκε (83' Ουνάι), Μούτο

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Μόντριτς (72' Βαλβέρδε), Κασεμίρο, Κρόος, Μπενζεμά, Βάθκεθ, Ροντρίγκο (72' Ασένσιο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ουέσκα 2-0 (86' πεν. Κόδρο, 90+1' Νούνεθ)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 3-1 (41' 58' Σουάρες, 80' πεν. Ντιέγκο Κόστα / 64' Μπογιέ)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-2 (45+4' Μέσι, 52' Αραούχο/ 29' Ντιακαμπί, 69' Γκόμες)

Λεβάντε - Σοθιεδάδ 2-1 (28' Μάρτι, 87' Φρούτος / 22' Ίσακ)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 1-3 (70' πεν. Τόρες / 7' 86' Μορένο, 29' Νίνο)

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ 1-1 (31' πεν. Οκάμπος / 87' Ραούλ Γκαρσία)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Θέλτα - Αλαβές 2-0 (19', 79' Μέντες)

Γρανάδα - Μπέτις 2-0 (14', 20' Σολδάδο)

Κάντιθ - Χετάφε 0-2 (33' Ερνάντες, 90+4' Μαξίμοβιτς)

Έιμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (28' Κίκε / 6' Μπενζεμά, 13' Μόντριτς, 90+2' Βάθκεθ)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ