ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελ Αραμπί: Τα 5 κορυφαία γκολ στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς για τη φάση των 32 του Europa League της σεζόν 2019/2020.
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός "έδεσε" τον Αραμπί έως το καλοκαίρι του 2022 και το Sport24.gr θυμάται τα κορυφαία και σημαντικότερα γκολ του Μαροκινού στράικερ στην Ευρώπη.

Ο Αραμπί έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2022. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν λοιπόν να φτάσουν σε συμφωνία με ένα από τα σημαντικότερα "γρανάζια" τους, εφόσον ο Μαροκινός στράικερ αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του Πειραιά την τελευταία διετία, σπάζοντας τα ρεκόρ αποτελεσματικότητας.

Συνολικά αυτά τα δύο χρόνια ο Αραμπί μετράει 36 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Τα οκτώ εξ αυτών τα έχει σημειώσει στην Ευρώπη, είτε σε τελική φάση, είτε σε προκριματικά Champions και Europa League.

Το Sport24.gr διάλεξε πέντε από τα κορυφαία, αλλά και σημαντικά γκολ του 33χρονου Μαροκινού στην Ευρώπη:

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

To πιο αξιομνημόνευτο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αυτό με την Άρσεναλ που έδωσε την πρόκριση στους 16 του Europa League στον Ολυμπιακό στο φινάλε της παράτασης στο Λονδίνο.

Ο Μασούρας έβγαλε την σέντρα προς τον Μαροκινό που πετάχθηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε για να νικήσει τον Λένο και να σκοράρει το 1-2, με τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς στις κερκίδες του Emirates.

ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ

Σίγουρα τα πέναλτι δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, αλλά όταν δίνουν πρόκριση στους 32 του Europa League, τότε είναι απλά "χρυσάφι". Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στο μηδέν με τον Ερυθρό Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Καραϊσκάκης.

Ωστόσο, σε μία σέντρα του Μπουχαλάκη στο 87' ο Ζαντέρ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα. Ο Αραμπί, με "κρύο" αίμα ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έδωσε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους.

ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-3 στο Καραϊσκάκης από την Μπάγερν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League την περσινή περίοδο, ωστόσο η εμφάνιση των ερυθρόλευκων ήταν αξιοζήλευτη και είχαν βάλει δύσκολα στους Βαυαρούς.

Μάλιστα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε καταφέρει να πάρει και το προβάδισμα. Ο Μασούρας έδωσε στον Τσιμίκα που έκανε κούρσα από αριστερά, έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο εκεί killer Αραμπί νίκησε το Νόιερ γράφοντας το 1-0 στο 23ο λεπτό.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Την φετινή σεζόν ο Ελ Αραμπί έχει βρει μία φορά δίχτυα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. O Mαροκινός σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League απέναντι στην Ομόνοια.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει το 1-0 στο 69' με πέναλτι του Βαλμπουενά, ωστόσο στο 90+2' ο Ελ Αραμπί με ένα απίθανο μακρινό σουτ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης που μετουσιώθηκε τελικά στην Κύπρο για τον Ολυμπιακό.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την περσινή περίοδο στα προκριματικά του Champions League την Κράσνονταρ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει τη νίκη με 4-0 στον πρώτο αγώνα και ουσιαστικά είχαν κλειδώσει την πρόκριση.

Στο παιχνίδι της Ρωσίας, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Ωστόσο, o Αραμπί ένα λεπτό αργότερα έκοψε τα φτερά των Ρώσων. Ο Μαροκινός στράικερ είχε μπει στην ενδεκάδα από το... παράθυρο λόγω των ενοχλήσεων στην προθέρμανση του Γκερέρο και στο 11' με πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-1, έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά. Μάλιστα, πέτυχε και το νικητήριο γκολ των ερυθρόλευκων στο 48'. Ήταν ένα ματς "σταθμός", αφού ο Αραμπί έδειξε για πρώτη φορά την αξία του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ