ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελ Μπάντρι στο SPORT24: "Γι' αυτό τα βάζει ο Χασάν"

Ελ Μπάντρι στο SPORT24: "Γι' αυτό τα βάζει ο Χασάν"
Ο Χασάν ξεσπάει μετά από γκολ του στη Ριζούπολη, στο παιχνίδι Απόλλων - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο προπονητής της εθνικής Αιγύπτου, Χοσάμ Ελ Μπάντρι, μίλησε στο SPORT24 για τον φορμαρισμένο φορ του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, εξήγησε γιατί καταφέρνει και σκοράρει τόσο εύκολα και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος γι' αυτόν μετά από όσα πέρασε με τον κορονοϊό.

O Αχμέντ Χασάν είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια. Σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, στο οποίο το rotation ήταν επιβεβλημένο από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Αιγύπτιος αντικαθιστά επάξια τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και σε αρκετές περιπτώσεις η εκτελεστική του δυνατότητα θυμίζει αρκετά εκείνη του Μαροκινού.

Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα ο διεθνής φορ είναι καθοριστικός. Στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα σημείωσε δύο γκολ και έφτιαξε το τρίτο στο τελικό 1-3 της Ριζούπολης. Στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο έδωσε ασίστ στο γκολ του Κάιπερς, με τον ΟΦΗ έπαιξε για ένα 20λεπτο όταν ήδη το σκορ ήταν 3-0, ενώ με τον Άρη το βράδυ της Τετάρτης (11/2) σημείωσε και τα δύο τέρματα στο 2-1 των "ερυθρόλευκων".

Σε 19 συμμετοχές, στις οποίες μόνο δύο φορές έπαιξε σε όλη τη διάρκεια, έχει σημειώσει δέκα γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ. Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που πέρασε -πολύ- δύσκολα με τον κορονοϊό, μέχρι που γινόταν λόγος να μην ξαναπαίξει φέτος.

Το SPORT24 συζήτησε με τον προπονητή της εθνικής Αιγύπτου, Χοσάμ Ελ Μπάντρι. Ο 60χρονος ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για τον 28χρονο στράικερ του Ολυμπιακού, τον οποίο παρακολουθεί ζωντανά στα περισσότερα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων", όπως υποστήριξε, και γνωρίζει πως έχει στη διάθεσή του έναν φορ που μπορεί να του δώσει λύσεις στους "φαραώ".

Ελ Μπάντρι στο SPORT24: "Γι' αυτό τα βάζει ο Χασάν"
Ο Χοσάμ Ελ Μπάντρι το 2012 ως προπονητής της Αλ Αχλί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στην Ιαπωνία Ⓒ 2012 SHUJI KAJIYAMA/ ASSOCIATED PRESS

(Ο Χοσάμ Ελ Μπάντρι το 2012 ως προπονητής της Αλ Αχλί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στην Ιαπωνία)

- Έχετε παρακολουθήσει τελευταία τις εμφανίσεις του Αχμέντ Χασάν; Σκοράρει και δίνει ασίστ με τον Ολυμπιακό. Προέρχεται μάλιστα από μια δύσκολη περίοδο, έχοντας περάσει επιπλοκές στην υγεία του λόγω του κορονοϊού.

"Και βέβαια παρακολουθώ τι κάνει στον Ολυμπιακό ο Χασάν. Το ίδιο κάνω με όλους τους Αιγύπτιους που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Γνωρίζω πολύ καλά και τι πέρασε με τον κορονοϊό και είμαι υπερήφανος γι' αυτόν. Δούλεψε πολύ σκληρά και απέδειξε ότι μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες που του προκύπτουν".

- Ποιο θα λέγατε ότι είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει ως επιθετικό τον Χασάν;

"Είναι πολύ ήρεμος στην αντίπαλη περιοχή και αυτό τον βοηθάει να παίρνει σωστές επιλογές και τελικά να σκοράρει. Είναι εξαιρετικός με το κεφάλι κι επίσης συνεργάζεται πολύ καλά με τους συμπαίκτες του".

- Στην πατρίδα σας υποστηρίζουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό και πως οι Αιγύπτιοι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να παίξουν σε άλλο πιο ανταγωνιστικό. Συμφωνείτε;

"Εντάξει, σαφώς και δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αλλά είναι ικανοποιητικό. Το σίγουρο είναι ότι ο Χασάν αγωνίζεται σε μια πολύ μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, που παίζει στην Ευρώπη".

- Ο Χασάν θα είναι μέσα στις επόμενες κλήσεις σας στην εθνική Αιγύπτου;

"Σίγουρα είναι μία από τις επιλογές μου για τα μελλοντικά παιχνίδια".

- Ο Μουσταφά Μουχαμάντ της Γαλατασαράι τα πηγαίνει κι αυτός εξαιρετικά. Ποιος από τους δύο έχει το προβάδισμα για τη θέση του βασικού φορ;

"Και οι δύο έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η επιλογή συνήθως γίνεται με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν για κάθε παιχνίδι και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά".

- Τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε τον Χασάν;

"Να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος πως μπορεί να το κάνει. Του εύχομαι τα καλύτερα και σίγουρα θα συνεχίσω να τον παρακολουθώ".

ⓒ 2012 Shuji Kajiyama/ Associated Press, Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ