EURO

Ελλάδα Κ21 - Κροατία Κ21 0-1: Οι ελπίδες χάνονται

Στιγμιότυπο από το ματς εθνικών Ελλάδας και Κροατίας

Η Εθνική Ελλάδας Κ21 γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-1) από την αντίστοιχη της Κροατίας και δεν είναι πλέον στο χέρι της η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την ήττα (0-1) από την Κροατία γνώρισε η Ελλάδα σε επίπεδο Κ21 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Απόστολος Νικολαΐδης και πλέον η δεύτερη θέση δεν περνά από το χέρι της.

Κι αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει δύο νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς, αλλά και παράλληλα συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η Ελλάδα με νωπές τις μνήμες από το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας και τα πέντε γκολ που είχε δεχτεί σε 33 λεπτά παρατάχθηκε στο πρώτο ημίχρονο αρκετά αμυντικά. Με ένα 5-4-1 όπου οι Αποστολάκης, Κατράνης ήταν στις δύο πτέρυγες και οι Διαμαντής, Νικολάου και Ρέτσος η τριάδα της άμυνας. Οι τέσσερις του κέντρου ήταν οι Παπανικολάου, Τσιγγάρας Α., Τσιγγάρας Θ. και Μπουζούκης και μάλιστα έπαιζαν σε σχήμα κουτιού και όχι στο πλάτος της μεσαίας γραμμής θέλοντας να περιορίσουν το παιχνίδι από τον άξονα των Κροατών. Στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Δουβίκας.

Από την άλλη η Κροατία παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 και είχε ως κινητήριους μοχλούς σε αυτό το πρώτο μέρος τους Σόσα, Μούσα, Ιβάνουσετς και Μόρο. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη με την Ελλάδα να παίζει για να «κλέψει» το ματς και τους φιλοξενούμενους για να το κερδίσουν με την ποιότητα τους. Οι Κροάτες πήραν από την αρχή του αγώνα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά είναι γεγονός πως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ελλάδας. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εύκολα ή δύσκολα έκοβαν κάθε επιθετική ενέργεια των Κροατών. Όταν όμως είχαν τη μπάλα στα πόδια τους δεν μπορούσαν να την κρατήσουν και προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να τροφοδοτήσουν τον Δουβίκα.

Τελικά η πίεση της Κροατίας απέδωσε με ένα τυχερό γκολ όταν σε μια σέντρα σουτ από τα δεξιά στο 27’ ο Μέγερ έβαλε το στήθος του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Η Κροατία θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα στο 43’ όταν ο Μούσα βγήκε από τα δεξιά, ο Τζολάκης, έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης με τον Κροάτη επιθετικό να επιχειρεί το πλασέ το οποίο πέρασε όμως παράλληλα με την εστία του Έλληνα γκολκίπερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ελληνική ομάδα δεν είχε τελική στην εστία στο πρώτο 45λεπτο με τους Κροάτες να πηγαίνουν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο ΒΡΟΥΣΑΙ ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γκούμας πέρασε στο ματς τον Βρουσάι αντί του Θεοχάρη Τσιγγάρα και το σύστημα της εθνικής έγινε περισσότερο ορθολογικό με δύο παίκτες αναφορά στην επίθεση σε αυτό το 5-3-2 με το οποίο συνέχισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Μάλιστα στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα μπήκαν στην περιοχή και προσπάθησαν να απειλήσουν με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του πεσμένου Σόσα και το διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς. Εν συνεχεία η Ελλάδα είχε δύο τελικές προς την εστία με τους Μπουζούκη και Παπανικολάου στο 58’. Στο δεύτερο χρειάστηκε η επέμβαση του Κροάτη γκολκίπερ στη δεξιά του γωνία ώστε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ τον Ιβάνουσετς και Μόρο. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 66’ όταν ο Ιβανουσέτς βρέθηκε σε θέση για σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Η Ελλάδα είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 69’ όταν ο Μπουζούκης βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, αλλά καθυστέρησε λίγο με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και να φύγει λίγο έξω.

Στο 73’ ο Γκούμας ρίσκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας τον Εμμανουηλίδη αντί του Νικολάου και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει. Στα τελευταία λεπτά ο Έλληνας τεχνικός έβαλε στο ματς και τον Μπαγκαλιάνη, ως σέντερ φορ, στην προσπάθεια για μια μεγάλη μπαλιά και μια αναμπουμπούλα που θα έφερνε κάτι καλό αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Κροατία 16 (28-5)

2. Τσεχία 15 (17-4)

3. Σκωτία 14 (7-2)*

4. Ελλάδα 13 (9-9)

5. Λιθουανία 7 (6-7)*

6. Σαν Μαρίνο (0-40)

*Το ματς Λιθουανία - Τσεχία ξεκίνησε 18:30

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Τζολάκης, Αποστολάκης (78' Ουές), Διαμαντής, Νικολάου (73' Εμμανουηλίδης), Κατράνης, Ρέτσος, Θεοχάρης Τσιγγάρας (46' Βρουσάι), Παπανικολάου, Μπουζούκης (79' Ξενιτίδης), Άγγελος Τσιγγάρας, Δουβίκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίγκορ Μπίσκαν): Σέμπερ, Σούταλο, Σόσα, Έρλιτς, Νέγιασμιτς, Ιβανούσετς, Μόρο, Μάγερ (66' Μπίστροβιτς), Γκβάρντιολ, Μούσα (78' Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (67' Βίτζινγκερ).

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ