NATIONS LEAGUE

Ελλάδα - Σλοβενία 0-0: Έμεινε με την προσπάθεια, ακόμα μία αποτυχία

Ελλάδα - Σλοβενία 0-0: Έμεινε με την προσπάθεια, ακόμα μία αποτυχία

Η Εθνική μας ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη και έμεινε δεύτερη στον όμιλό της, χάνοντας την δεύτερη ευκαιρία που δίνει το Nations League για να διεκδικήσει πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η Εθνική άξιζε να νικήσει την Σλοβενία στη Ριζούπολη, το τελικό 0-0 αδικεί την προσπάθεια που έκαναν οι διεθνείς μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και στη συγκεκριμένη περίπτωση το τρίποντο ήταν το μοναδικό ζητούμενο, αν ήθελε να τερματίσει πρώτη στον τρίτο όμιλο της League C του Nations League.

Η γαλανόλευκη τερμάτισε δεύτερη με διαφορά δυο βαθμών από την αποψινή αντίπαλό της, η οποία πήρε αυτό που ήθελε και κρατάει ανοιχτή την ευκαιρία που προσφέρει η διοργάνωση για πρόκριση στο Μουντιάλ, αν δεν τα καταφέρει μέσω των προκριματικών. Πλέον, η Εθνική μας μπορεί μόνο μέσω της προκριματικής φάσης να πάει στο Κατάρ.

Η πορεία δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, όταν δεν βγαίνει πρώτη σε όμιλο με Σλοβενία, Κόσοβο και Μολδαβία και ο Τζον Φαν Σιπ θα πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα στη συνέχεια, αν θέλει να πετύχει τον στόχο που ο ίδιος έχει θέσει, δηλαδή την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε δυο χρόνια.

ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Τζον Φαν Σιπ προτίμησε να μην αλλάξει σχηματισμό σε σχέση με το νικηφόρο αγώνα με την Μολδαβία, προτιμώντας το 4-2-3-1, το οποίο δουλεύει και χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα στον γαλανόλευκο πάγκο. Σε σχέση όμως με το Κισινάου, ο Ολλανδός εκλέκτορας έκανε δυο αλλαγές. Η μια αφορούσε τον άξονα, όπου προτίμησε τον Κουρμπέλη έναντι του Μπουχαλάκη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έβαλε τον Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη. Θυμίζουμε ότι ο φορ της Φένλο είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Εθνική στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν ήθελε να ρισκάρει και εμπιστεύτηκε κατά βάση αυτούς που του έφεραν το τρίποντο στο προηγούμενο ματς.

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ

Οι Σλοβένοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά στην ελληνική περιοχή από το πρώτο λεπτό, θέλοντας να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας των διεθνών μας, οι οποίοι όμως από το ξεκίνημα είχαν διάθεση, κυνήγησαν το γκολ και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να το πετύχουν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, αλλά η Εθνική μπορεί να λέει ότι άξιζε βάσει εικόνας ένα γκολ και θα μπορούσε να το σημειώσει σε 3-4 περιπτώσεις.

Μέχρι το πεντάλεπτο είχε δυο καλές στιγμές με τους Μπακασέτα και Λημνιό (ωραία ενέργεια και σπάσιμο της μπάλας από τον Γιακουμάκη), στο 14' η κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση κατέληξε κόρνερ για να έρθει η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίωρο, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος, με τη λευκή ισοπαλία να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε του 45λεπτου. Ο Βλαχοδήμος ήταν περισσότερο σε ρόλο θεατή στο πρώτό μισό του αγώνα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β' ΜΕΡΟΥΣ

Ο Παυλίδης μπήκε αντί του Γιακουμάκη στο ξεκίνημα του β' μέρους, με την Εθνική μας όμως να μην έχει την ίδια εικόνα όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή στο 57' δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Όμπλακ, με τους διεθνείς να αδυνατούν να προσεγγίσουν με αξιώσεις τα σλοβένικα γκολπόστ. Οι φιλοξενούμενοι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αφού το μηδέν πίσω θα τους εξασφάλιζε την πρώτη θέση.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ "ΜΙΛΗΣΕ" Ο ΟΜΠΛΑΚ

Όποτε χρειάστηκε βέβαια η Σλοβενία βοήθεια, ο Όμπλακ ήταν εκεί. Η πολύ καλή ευκαιρία ήρθε στο 70', όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε κεραυνό με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Ατλέτικο απέδειξε γιατί έχει ρήτρα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση. Στο 84' έκανε νέα τρομερή απόκρουση σε ψαλιδάκι του Παυλίδη, με τη μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι. Σε όλες τις άλλες στιγμές που χρειάστηκε, ήταν σταθερός και κράτησε ανέπαφη την εστία του, δίνοντας στην ομάδα του την πολυπόθητη πρωτιά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Ριζούπολη (Αθήνα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (90' Κυριακόπουλος), Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79' Μασούρας), Κουρμπέλης, Ζέκα (67' Τζόλης), Λημνιός, Φορτούνης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης (46' Παυλίδης)

Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μ. Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67' Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπιγιόλ (77' Βέτριχ), Λόβριτς (92' Σκούμπιτς), Βούτσκιτς (77' Σπόραρ), Ίλιτσιτς (92' Μπάιριτς).

Γκολ:

Κίτρινες: 6' Μπόχαρ, 21' Κούρτιτς, 56' Τζαβέλλας, 81' Βέτριχ, 85' Μπακασέτας, 87' Λημνιός, 88' Μπάλκοβετς, 94' Κυριακόπουλος

Κόκκινη: 90' Χατζηδιάκος

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Βοηθοί: Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία), Αλόνσο Φερνάντεθ (Ισπανία)

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ