FOOTBALL LEAGUE

Αλαλούμ στη Football League, -3 σε οκτώ ομάδες

FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε την Παρασκευή (3/5) πως οκτώ ομάδες κόπηκαν στη διαδικασία επιτήρησης, τους αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί με τον Πλατανιά να ανεβαίνει στη 2η θέση και να γίνεται το φαβορί για συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Ο Ηρακλής παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Δυο 24ώρα πριν την ολοκλήρωση της φετινής Football League και η ΕΠΟ με την απόφαση της για τη διαδικασία επιτήρησης έφερε τα πάνω κάτω στη βαθμολογία και προκάλεσε αλαλούμ.

Αυτό γιατί οκτώ ομάδες κόπηκαν στη διαδικασία επιτήρησης και τους αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Ανάμεσα σε αυτές ο Απόλλων Λάρισας που από τη δεύτερη θέση έπεσε στην τρίτη και ο Ηρακλής που πλέον παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό από τη Football League στην τρίτη κατηγορία που θα γίνει του χρόνου.

Ποινή -3 βαθμών επιβλήθηκε σε Απόλλωνα Λάρισας, Απόλλωνα Πόντου, Εργοτέλη, Ηρόδοτο Ηρακλή, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακό που δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο επιτήρησης. Αντίθετα, πέτυχαν οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, ΑΟΧ Κισσαμικός, Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα.

Κερδισμένος, φυσικά, ο Πλατανιάς που σκαρφαλώνει 2ος και ο ΑΟ Τρίκαλα που απέφυγε τον υποβιβασμό - βάσει αναδιάρθρωσης - κατά δύο κατηγορίες.

Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ο Απόλλων Λάρισας καλείται να νικήσει τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό στη Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία Ηρόδοτο και δεν θέλει νίκη του Πλατανιά απέναντι στον Ηρακλή για να βρεθεί εκείνος 2ος.

Αδιάφορος πλέον είναι ο ΑΟ Τρίκαλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στο -1 από τον Καραϊσκάκη Άρτας και για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη νέα Football League θα πρέπει να νικήσουν τον Πλατανιά και οι Αρτινοί να μην επικρατήσουν των Θεσσαλών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης".

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 57

...........................................

2. Πλατανιάς 52

...........................................

3. Απόλλων Λάρισας 51

4. Απόλλων Πόντου 46

5. Εργοτέλης 45

6. Δόξα Δράμας 45

7. Παναχαϊκή 45

8. Κέρκυρα 44

9. Κισσαμικός 43

10. Καραϊσκάκης 40

...........................................

11. Ηρακλής 39

12. Τρίκαλα 32

...........................................

13. Ηρόδοτος 28

14. Αήττητος 22

15. Αιγινιακός 13

16. Σπάρτη 11

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

**** Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 5/5 (30Η)

Κέρκυρα - Παναχαϊκή (16:00, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Καραϊσκάκης Άρτας - Τρίκαλα (16:00, Δημ. Αγίων Αναργύρων)

Αιγινιακός - Σπάρτη (16:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Απόλλων Πόντου - ΑΟΧ Κισσαμικός (16:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Δόξα Δράμας - Εργοτέλης (16:00, Γήπεδο Δόξας)

Ηρόδοτος - Απόλλων Λάρισας (16:00, Νέας Αλικαρνασσού)

Πλατανιάς - Ηρακλής (16:00, Γήπεδο Περιβολίων)

Αήττητος Σπάτων - Βόλος ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ